Selvi: 'Evet cephesi geriliyor'

Selvi: 'Evet cephesi geriliyor'
Abdulkadir Selvi, referandum kampanyasına ilişkin İstanbul ve Ankara'da son 2 haftada ‘Evet' cephesinde bir gerileme yaşandığını belirtti. Hürriyet Gazetesi...

Abdulkadir Selvi, referandum kampanyasına ilişkin İstanbul ve Ankara'da son 2 haftada ‘Evet' cephesinde bir gerileme yaşandığını belirtti.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında referandum kampanya sürecine ilişkin detayları ele aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Körfez gezisini bitirip ülkeye döner dönmez son şeklinin verileceği referandum kampanyasının iki ayağı olacağını belirtti.

Selvi'nin köşesinde yazdıklarına göre ,lk olarak sloganlarda ve kampanya müziğinde ‘Evet’in öne çıkarılacağı ve evet denildiğinde ne olacağı anlatılacak. İstikrara, kalkınmaya evet denildiği anlatılacak. İkincisi ise; miting konuşmalarında ‘Hayır’ın zararlarını anlatılacak. Kimlerin hayır dediğini aktarırken PKK, FETÖ, DAEŞ, HDP ve CHP ‘Hayır’ diyor vurgusu yapılacak. Yazısında "Hayır diyen teröristtir" cümlesinden uzak durulmaya çalışılacağını ileten Selvi, "Başarılabilirse! ‘Hayır teröristi sevindirir’ söylemi tercih edilecek" sözlerine yer verdi.

Referandumda ‘Evet’ oyları ile AKP oylarının ‘neredeyse' aynı göründüğünü ifade eden Selvi, halkın nabzını tutan anketlerde şu ana kadar ‘Evet’lerin yüzde 51-54 arasında kaldığını, MHP’den de yüzde 5 oranında katkı beklendiğini belirtiyor. Selvi ayrıca HDP’deki muhafazakâr Kürt seçmenin de yüzde iki oranında ‘Evet’ demesi beklendiğini kaleme almış.

Abdülkadir Selvi, son 2 haftada ‘Evet' cephesinde özellikle İstanbul ve Ankara’da gerileme yaşanmaya başladığını da köşesinde yer veriyor.

Öne Çıkanlar