Sera Kadıgil'den 14 Mayıs çıkışı: Erdoğan aday olamaz, seçim değişiklikleri uygulanamaz

Sera Kadıgil'den 14 Mayıs çıkışı: Erdoğan aday olamaz, seçim değişiklikleri uygulanamaz
TİP milletvekili ve parti sözcüsü Sera Kadıgil, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması durumunda, seçim kanunu değişikliklerinin uygulanamayacağını ve Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağını söyledi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesi seçimlerle ilgili iki tartışmayı yeniden gündeme taşıdı; Erdoğan'ın aday olup olmayacağı ve seçim yasasında yapılan değişikliklerin uygulanıp uygunamayacağı.

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili ve Sözcüsü Sera Kadıgil, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda bu iki sorunun da cevabının "hayır" olduğunu söyledi.

Kadıgil paylaşımına, seçim takviminin, seçim gününden 60 gün öncesini kapsayan bir süreç olduğuna dair ilgili mevzuatı içeren bilgileri ekledi ve "YSK “mühürsüz oyları geçerli saymak” tadında bir görev suçu işlemedikçe, seçim yasasında 6 Nisan 22de yapılan değişiklikler 14 Mayıs’ta kurulacak sandıkta uygulanamaz" dedi.

'ERDOĞAN ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY OLAMAZ'

Sera Kadıgil, Erdoğan'ın tekrar adaylığı ile ilgili de, 14 Mayıs'ın olağan seçim takvimi içerisinde olduğunu hatırlattı ve "daha önce 2 kez seçilen Tayyip Erdoğan kendi kendine alacağı bir seçim kararıyla üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamaz." dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar