Seyit Aslan'dan Erdoğan'a Hatay tepkisi: 'Tehdit sözleri asla kabul edilebilir değil'

Seyit Aslan'dan Erdoğan'a Hatay tepkisi: 'Tehdit sözleri asla kabul edilebilir değil'
EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay söylemlerine tepki gösterdi: Erdoğan'ın ifade ettiği tehdit sözleri asla ve asla kabul edilebilir bir şey değildir

ADANA - Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) basın toplantısı düzenledi. Aslan, Adana ve Hatay'da "korkunç bir yıkımla" karşılaştıklarını ve orada halkın yaşadığı acıya, duyguya ve feryada tanık olduklarını dile getirdi. Erdoğan'ın Hatay'la ilgili sarf ettiği sözlere de tepki gösteren Aslan, tehdit sözleri asla ve asla kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

HALK YIKINTILAR İÇİNDE

Halkın bölgede hala yıkıntıların arasında kaderlerine terk edildiğini dile getiren Aslan, "Depremden dört günlük geçen süreye rağmen devletin orada olmadığını, AFAD'ın orada olmadığına, UMKE'nin orada olmadığına, iktidarın olmadığına tanık olduk ve aradan bir yıl geçti. Halen deprem bölgesindeki halkımız yıkımların arasında olduğu ve bu gerçekle de baş başa kaldığını bir kez daha tanık olduk" dedi.

DEPREM KONUTLARININ YÜZDE 10'U YAPILMADI

Depremde resmi rakamlara göre 53 bin 537 kişinin öldüğünü, 107 bin 213 kişinin de yaralandığı verisinin gerçeği yansıtmadığını, bu rakamın daha fazla olduğuna işaret eden Aslan şöyle konuştu:

"Deprem bölgesinde inşa edilmek üzere söz verilen konutların yüzde onu bile gerçekleşmedi. Sağlık alanında, eğitim alanında, tarımda, sanayide, işsizlikte, küçük esnafın desteklenmesine dahil olmak üzere bütün bunlara baktığımızda hepsi bir yıl önce verilen vaatlerin hiçbirisinin gerçekleşmediğine bir kez daha tanık olduk. Bölgede halen yıkıntılar ortada, sosyal yıkıntı ortada, psikolojik yıkıntı ortada, sağlık alanındaki enkaz ortada, eğitim alanındaki enkaz bunların hepsi ortada duruyor"

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'da yaptığı konuşmaya tepki gösteren Aslan şunları söyledi:

"Bütün bu yıkıntılar, bütün bu enkazlarla karşı karşıya olan halkımızın sorunları ve problemleri dertleri çözüm beklerken bölgedeki gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifade ettiği tehdit sözleri gerçekten kabul edilebilir değil. Asla ve asla kabul edilecek şeyler olmadığında altını çizmek istiyoruz. Bölgedeki yerel seçimler vesilesiyle aday tanıtım töreninde yani Hatay'ın garip kaldığını, Hatay'ın hizmet almadığını ifade ederken aslında; 'bana oy vermeyen yani AKP'ye oy vermeyen hiçbir anlayışa hiçbir kesime kesinlikle hizmet götürmeyeceğiz. Ya bize oy vereceksiniz ya bize oy vereceksiniz.' Bunun bir adım ötesi şudur. Artık seçime de ihtiyaç yoktur. Belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı tarafından atanması anlamına gelecek bir sürecin adımlarını atmıştır. Bölgenin talepleri, bölgenin sorunları ortada dururken, Cumhurbaşkanının bölge gezisinde, yani bir bütün olarak 11 ildeki sorunları çözmek üzere adım atması beklenirken böyle bir tehdit, böyle bir şantaj politikası tüm toplum kesinlikleri tarafından tepkiyle karşılandı ama daha sonra da ya ben böyle demek istemedim ya da böyle söylenmedi gibi mealinden sözler gerçeği ifade etmiyor"

'KENTLERİMİZ ENKAZ HALİNDE DURMAKTA'

Halkın beklentisinin öncelikle kalıcı konutların teslim edilmesi olduğunu belirten Aslan şöyle konuştu:

"Depremde esas olarak halkımızın beklediği bir an önce kalıcı konutların inşa edilmesidir, kalıcı konutların depreme dayanıklı olarak yapılmasıdır, sağlık merkezlerinin yapılmasıdır, eğitim kurumlarının yenilenmesidir, halkımızın hizmet alabileceği bütün altyapı ve üst yapının tamamlanmasıdır. Halen halkımız içme suyuna ulaşmakta büyük zorluklar çekerken; yolların içerisinde bulunduğu durumu, kaldırımların içerisinde bulunduğu duruma da şahit olduk. Yani sadece binaların bir kısmı yıkılmış ama bir bütün olarak kentlerimiz enkaz halinde durmaktadır"

ALPARGÜN APARTMANI DURUŞMASI

Adana'da bugün ikinci duruşması görülecek olan ve depremde 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı Davasına dikkat çeken Aslan, depremde Adana'da 418 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu ölümlerin sorumlusunu yani toplamda çok açık ki bu sistemin kendisidir. Yirmi yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın kendisidir. Ve üç beş tane müteahiti yargılayarak üç beş tane müteahite ceza vererek bu sorumluluktan kurtulamazlar, kurtulmamaları gerekir" diye konuştu.

Ülke ekonomisi ve işçi ile emekçinin durumuna işaret eden Aslan, daha önceleri tarım ve sanayi kenti olan Adana'nın şuanda işsizler kenti olduğunu dile getirdi.

HER TÜRLÜ BASKI TEHDİT

Yerel seçimlere ve ittifaklara değinen Aslan, 31 Mart Yerel Seçimlerin önemi olduğunu, iktidarın her türlü baskı ve hile ile seçimi kendi lehine çevirmek istediği sözlerine ekledi. Genel seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı'yla seçimde yer aldıklarını ancak şuanda Türkiye genelinde bir ittifaktan söz etmenin olmadığını belirten Aslan, yerel düzeyde görüşme ve bir takım birliklerin oluşturulması konusunda çabalarının sürdüğünü anlattı.

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar