Sinan Ateş davasına katılma talebinin reddedilmesine MHP'den tepki

Sinan Ateş davasına katılma talebinin reddedilmesine MHP'den tepki
MHP’nin Sinan Ateş davasına katılım talebinin mahkeme heyeti tarafından reddedilmesine partinin Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan tepki geldi. Yıldız, MHP'nin "aleni bir saldırı" altında olduğunu da savundu.

Artı Gerçek - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022 günü Ankara’nın Çukurambar semtinde sokak ortasına öldürülmesine dair bugün başlayan davaya müdahil olma talebi reddedilen MHP'den tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin iki avukatının katılma talebinin "suçtan zarar gören” olmadığı gerekçesiyle reddedilmesinin "usul ve yasaya aykırı" olduğunu savundu.

Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "CMK 237. Maddesindeki düzenlemeye göre ;“Suçtan zarar gören” gerçek ve tüzel kişiler İlk derece mahkemesindeki kavuşturma evresinin her aşamasında, hüküm verilinceye kadar kamu davasına katılabilirler. Ankara 32.Ağır Ceza Mahkemesinin Milliyetçi Hareket Partisi’nin davaya katılma talebini reddetmesi usul ve yasaya aykırıdır" dedi.

Yıldız, sonraki paylaşımlarında da, Sinan Ateş davası üzerinden MHP'nin hedef alındığını savunarak "Hiç kuşkusuz buna Milliyetçi Hareket Partisi müsaade etmeyecek" ifadelerini kullandı. Yıldız, iddialarda bulundu:

"Özellikle son aylarda Milliyetçi Hareket Partisi’ne aleni bir saldırı söz konusudur. Bu saldırılar aslında Türk milletine, onun iradesine ve milyonlarca kişinin demokratik tercihine yapılan bir saldırıdır. Hiç kuşkusuz buna Milliyetçi Hareket Partisi müsaade etmeyecek, tarihi kimliğini, gerçeğini, kendi şahsında milletinin ve devletinin haklarını hukuk içinde koruyacaktır.."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 25 Haziran 2024'teki grup toplantısında Sinan Ateş davasına partisinin "sadece avukatlarının" katılacağını açıklamıştı. Bahçeli, "1 Temmuz'daki davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında kimse ortalıkta bulunmayacaktır" demişti.

MHP'li avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Park'ın bugün davaya katılma başvurusu ise MHP'nin 'suçtan zarar görmediği' gerekçesiyle ve savcılığın da talebiyle, mahkeme tarafından reddedildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar