Sırrı Sakık Artı TV'ye konuştu: Ankara'nın göbeğinde saldırıya maruz kalmayan siyasetçi kalmadı

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık, siyaset sahnesinde de genişçe yer alan ve son dönemde artan saldırılara ilişkin konuştu: "Ankara'nın göbeğinde saldırıya maruz kalmayan siyasetçi, gazeteci kalmadı. Bunların failleri ortaya çıkarılmadı"

Artı Gerçek - HDP'nin eski milletvekillerinden siyasetçi Sırrı Sakık, seçime sayılı günler kala siyasetin gölgesinde, son dönemde iyice artan saldırılara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Artı TV canlı yayınında konuşan Sakık, MHP’ye bağlı Ülkü Ocakları’nın eski başkanı Sinan Ateş'in, 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayıp öldürülmesine değindi.

Sırrı Sakık, "Bu saldırıları gördükten sonra önümüzdeki günlerin neye gebe olduğunun bir göstergesi. Bakın sevgili Onur çok kısa bir süre önce Ankara'nın göbeğinde eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı kurşunlandı, öldürüldü. Ailesi feryatlar etti. Dayısı, eşi biz katilleri tanıyoruz, katiller parlamentoda dediler ve o gün bugündür katiller yok" dedi.

Bursa’da Amedspor oyuncularına saldırıyı da hatırlatan Sakık "Bu Ankara'nın göbeğinde saldırıya maruz kalmayan siyasetçi, gazeteci kalmadı. Bunların failleri ortaya çıkarılmadı. Şimdi Türkiye bu şekilde yönetiliyor. Yakın bir tarihte Amed Spor Diyarbakır'dan Bursa'ya gitti" ifadelerine yer verdi.

'BU CEBERRUT YAPIYA KARŞI BÜYÜK BİR HALK BULUŞMASINI NASIL SAĞLAYACAĞIZ?'

Sakık, daha sonra artan saldırılarda siyasetin sorumluluğunu da hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

"Nasıl bir linçle karşı karşıya kaldığını hep beraber gördük. Ama bu ülkenin kimi siyasi partileri bu linci gerçekleştirenleri tebrik ettiler, kutladılar. Şimdi böylesi bir iklimdeyiz bunları bileceğiz ve buna göre seçimde nasıl bir birlik oluşturabileceğiz? Aslında bütün muhalefet bunu konuşmalıdır. Gerçekten bu yapıya 'Evet' mi diyeceğiz? Bu ceberrut yapıya karşı büyük bir halk buluşmasını nasıl sağlayacağız? Seçim bize bunu gösteriyor. Bu tarihi fırsatı hep birlikte nasıl değerlendireceğiz?" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar