Erdoğan'ın Bakan Yerlikaya'yı Beştepe'ye çağırdığı iddiası yalanlandı

Erdoğan'ın Bakan Yerlikaya'yı Beştepe'ye çağırdığı iddiası yalanlandı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, polis müdürlerine ilişkin krizi görüşmek üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı Beştepe'ye çağırdığı öne sürüldü. Ancak bakanlık kaynakları, bir görüşme planlamasının olmadığını açıkladı.

Artı Gerçek - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında hükümete yönelik komplo kurulmak istendiği iddiasıyla üst düzey üç polis müdürünün açığa alınması sonrası Ankara'da hareketli günler yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Beştepe'de MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü. Erdoğan'ın bugün de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı Beştepe'ye çağırdığı öne sürüldü. Yerlikaya'nın bu nedenle saat 16.00’da TBMM’de katılacağı Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu toplantısını iptal ettiği iddia edildi. Ancak bir süre sonra bakanlık kaynakları, Erdoğan'ın Yerlikaya ile görüşeceği iddiasını yalanlayarak, planlanmış bir program olmadığını belirtti.

Yerlikaya'nın dünkü toplantıda olmaması dikkat çekmişti.

'VESAYETE İZİN VERMEYİZ' VURGUSU

Öte yandan Erdoğan, bugün AKP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ise krize ilişkin, vesayet vurgusu yaparak, şunları söyledi:

"Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar