Soylu'dan, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt: İftiralarını yanına bırakmayacağız!

Soylu'dan, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt: İftiralarını yanına bırakmayacağız!
İçişleri Bakanı Soylu, yayınladığı videoda kendisini hakkında iddialarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu ve tazminat davası açacağını belirtti. Soylu, ‘Bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen, namertsin diyoruz’ dedi.

Artı Gerçek-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yanıt geldi. Soylu kendisine Fotoroman Süleyman' ve 'Breaking Bad Süleyman' diyen Kılıçdaroğlu'nu iftira atmakla suçladı.

Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Soylu, Twitter'dan "Kılıçdaroğlu'nun Amerika’da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!" notuyla bir video yayınladı.

‘TAZMİNAT DAVASI AÇIYORUZ’

Açıklama yapan Soylu şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun Amerika’da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Aslı Baykal'ın istifasını hazmedemediği açık. Eşkıya takımının Yalova Mahkemesi baskınını, ortalığa dökülen MLKP, PKK, FETÖ ve DHKPC ittifakının kayıp 8 saatini, belediyelerinin yolsuzluklarını örtmek için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, polisine, jandarmasına, askerine, uyuşturucu parasıyla cari açığı kapatıyorlar iftirasını atması elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir vatandaşına yakışmıyor. Bırakın genel başkan olmasını, bir hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. İki, tazminat davası açıyoruz. Hem şahsımız, hem de kurumlarımız. Üç, eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen, namertsin diyoruz. Tabii namertliğin elbette ki kendisi açısından bir değeri varsa.

‘GÜNDEMİ DEĞİŞTİRECEĞİNİ ZANNEDİYOR’

Anlaşılan o ki Kılıçdaroğlu Türkiye'ye yüzyılını, anlaşılan o ki Türkiye'nin arabası Togg’u, anlaşılan o ki Türkiye'nin başarılarını herhalde bu yıllardır uluslararası istihbarat örgütlerinin hemen hemen her dönem attığı iftiraları, bu bayatlamış iftiraları ve yalanları tekrar Türkiye'ye atarak gündemi değiştireceğini zannediyor. Ama yakanı bırakmayacağız, yalanlarının yanına bırakmayacağız iftiralarını da yanına bırakmayacağız."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, hükümetin iktidarda kalmak için kirli oyunlar çevirdiğini belirterek, uyuşturucu baronlarının ülkeye davet edildiğini kaydetti. Açıklamasında 'Metanfetamin'e odaklanan Kılıçdaroğlu, "Metamfetamin, sokaklarda çok hızlı yayılıyor. Sıvı olarak Türkiye'ye getiriliyor. Türkiye'deki laboratuvarlarda, özellikle İstanbul'daki laboratuvarlarda kristale çevriliyor" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suçlularla çıkan fotoğraflarını da hatırlatan Kılıçdaoğlu, şunları söylemişti:

"Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın diyen, nam-ı diğer Fotoroman Süleyman'a o da fotoromancı ya, saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler ülkeye. Paralarınızı getirin her şeye göz yumacağız dediler. Ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim 'Breaking Bad Süleyman' ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur, yazıklar olsun onlara.”(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar