Tanju Özcan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nu küçümseyici paylaşım

Tanju Özcan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nu küçümseyici paylaşım
CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Uğur Dündar'la tartışmasında kullandığı 'makosen'e atıfta bulunarak Kılıçdaroğlu'nu küçümseyici bir paylaşım yaptı: "Bence sen evine git, ev terliklerini ve hırkanı giy otur oturduğun yerde."

Artı Gerçek - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gazeteci Uğur Dündar arasındaki polemiğe, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da katıldı.

Kılıçdaroğlu'na yönelik küçümseyici bir paylaşım yapan Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'nun 'Makosenlerimi giyerim' sözlerine, "Bence sen evine git, ev terliklerini ve hırkanı giy, otur oturduğun yerde" yanıtını verdi.

Tanju Özcan, "Birileri oturduğu emekli koltuğundan “Yeni yönetimi” tebrik edeceğine, makosen giymekten bahsediyor. Bence sen evine git, ev terliklerini ve hırkanı giy otur oturduğun yerde…”Anadolu'nun Emeklisi" sözlerini sarf etti.

NE OLMUŞTU?

Uğur Dündar, Sözcü gazetesindeki köşe yazısında, “CHP’nin ve ‘Altılı Masa’nın lideri Kemal Kılıçdaroğlu resti görmek yerine, kendi adaylığını dayattı ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti” ifadelerini kullanmıştı.

Dündar, Kılıçdaroğlu’nun, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimleri aday göstermeyerek büyük bir fırsatı kaçırdığını ve “Altılı Masa” içindeki bazı partilere gereksiz yere çok sayıda milletvekili dağıttığını iddia etmişti.

CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar’ın ‘siyasi rüşvet aldınız’ imasına sert bir yanıt vermişti. Kılıçdaroğlu, bu imaya susmayacağını ve birlikteliği bozdurmayacağını ifade ederek toplumu kutuplaştırma ve partiyi halktan koparma çabalarına karşı mücadele edeceğini belirtti.

Dündar'ın iddialarını reddeden Kılıçdaroğlu, "Toplumu kutuplaştırma, ayrıştırma, partimi yeniden halktan koparma çabaları ve çalışmaları olduğunu hissettiğim zaman Uğur Bey, siyasi arenada makosenlerimi tekrar giyerim ve bedeli ne olursa olsun bu uğurda mücadelemi veririm" ifadelerini kullanmıştı.

Sözcü yazarı Uğur Dündar, kendisini toplumu kutuplaştırmaktan ve bundan yarar sağlamaktan sorumlu tutan CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt vermişti. Dündar, 1980 faşist darbeden sonra ‘TRT Genel Müdürü’ olacağına yönelik iddiayı da yalanladı. Kılıçdaroğlu’nun vurguladığı bu iddiayı Tarık Akan, kitabında yazmıştı.

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Dündar, X hesabından şunları yazdı:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bana açık mektup yazmışsınız. Ancak kullandığınız kaba üslubun yanı sıra, mektubunuzun iftira ve yalanlarla dolu içeriğini okuyunca ‘Acaba Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun X hesabı kötü niyetli birilerince ele geçirilmiş olabilir mi?’ diye düşünmekten kendimi alamadım. Zira size hakaret etmedim, iftira atmadım, kişilik haklarınıza saldırmadım, özel hayatınıza lâf etmedim.

Sadece yerel seçim sonuçlarının, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kendi adaylığınızı dayatmak yerine, Sayın Ekrem İmamoğlu veya Sayın Mansur Yavaş’tan birini aday göstermiş olsaydınız, onların seçimi rahatlıkla kazanabileceğini gösterdiğini belirttim. Bunu sadece ben söylemiyorum, sokaktaki hemen herkes ifade ediyor. Ayrıca 39 milletvekili armağan ettiğiniz bazı masa ortaklarınızın son seçimlerde yüzde 1’lik oy oranını bile tutturamamaları da bu görüşü doğruluyor. Bunda kızıp köpürecek ne var?" (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar