Tanrıkulu hakkındaki kararı CHP PM verecek

Tanrıkulu hakkındaki kararı CHP PM verecek
TSK hakkındaki açıklamaları sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı Sezgin Tanrıkulu'nun durumu, 24 Eylül'de toplanacak CHP PM'de ele alınacak. Bu toplantıda, kurultay tarihinin de belirlenmesi bekleniyor.

Artı Gerçek - CHP'de milletvekili Sezgin Tanrıkulu tartışması, Parti Meclisi (PM) gündemine bırakıldı. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın kulis haberine göre, milletvekili Tanrıkulu’nun PM üyesi olması da dikkate alınarak, disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmaması konusunun 24 Eylül’de toplanması planlanan Parti Meclisi gündemine taşınması planlanıyor. Tanrıkulu konusunun dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ise gündeme gelmediği öğrenildi.

'YENİ POLİTİK HAT'

Haberde, bazı MYK üyelerinin "CHP’nin politik hattı güncellenecek. Ilımlı Kemalist diyebileceğimiz bir hatta oturacak. Atatürk vurgusu, milli değerler görünür olacak. Ama Sivas’ın doğusunda da varlığını sürdürecek. CHP’nin helalleşme hikayesi sürdürülecek ama bizi marjinal hattın içine sokacak yaklaşımlardan uzaklaşacak" değerlendirmesinde bulunduğu aktarıldı.

CHP’de 'değişim' tartışması başlatan muhalif kesimlerin ise Tanrıkulu’nun değişimden yana tavır koyması nedeniyle parti yönetimi tarafından hedef alındığını savunduğu aktarıldı.

Son anda bir değişiklik olmazsa CHP PM, 24 Eylül’de kurultay tarihini ilan etmek için toplanacak. Bu toplantıya, PM üyesi olarak Tanrıkulu da katılacak.

Ayrıca, Tanrıkulu ile aynı politik çizgide olmayan bir çok isim de Tanrıkulu’nun bu sözleri ilk kez söylemediğini, iddialarını ve eleştirilerini ortaya koyduğunu ancak bunun bir parti suçu oluşturmadığına dikkat çekiyorlar. O nedenle de, “uyarı” gibi en hafif disiplin suçunun uygulanabileceği ya da tartışmanın “soğumaya bırakılarak” gündemden düşürülebileceği dile getiriliyor.

TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendisine yönelik eleştiriler nedeniyle telefonla bağlandığı TV100’de, TSK’nın eleştirilemez olmadığını belirterek, “Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..." demişti.

Öne Çıkanlar