Tatil sonrası siyasette yoğun hafta: 'Uyutma' adı altında hayvan katliamı Meclis'e sunulacak

Tatil sonrası siyasette yoğun hafta: 'Uyutma' adı altında hayvan katliamı Meclis'e sunulacak
9 günlük bayram tatili sonrası ilk iş gününde Erdoğan başkanlığında AKP MYK toplanacak. Yargı paketi, öğretmenlik yasası, vergi düzenlemesi, bazı sokak köpeklerini 'uyutma' adı altında katliamı öngören teklifin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.

Artı Gerçek - Kamuoyunun geniş kesimlerince tepkilere neden olan sokak hayvanlarını iğne ile 'uyutma' adı altında katliam öngören düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.

9 gün süren bayram tatili sonrası siyaset arenası hareketlenecek. AKP MYK'nın yanı sıra; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile yarın görüşecek.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; 9. Yargı Paketi önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulacak. Düzenlemeye göre, yargıda 'casusluk' tanımı değişecek.

Başka bir ülke veya istihbarat örgütleri adına suç işleme, adam öldürme, adam kaçırma, belge bilgi toplama ve gasp gibi suçlar mevcut mevzuatta adi suç kapsamında cezalandırılıyordu. Artık casusluk olarak değerlendirilecek ve ona göre ceza verilecek.

'UYUTMA' ADI ALTINDA HAYVAN KATLİAMI MECLİS'E SUNULACAK

Meclis’e sunulacak sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili teklif ile 'sahipsiz sokak hayvanı' tanımı yapılarak 'köpeklerin yakalanması ve kısırlaştırılması' belli hükümlere bağlanacak.

Şikâyet edilen, emniyet ya da belediye tarafından bilinen, belirli yerlerde bulunan saldırgan olduğu iddia edilen, kuduz riski taşıyan bozulmuş köpekler öncelikle toplanacak.

Mahallerilerce bilinen ve beslenen zararsız köpekler ise kısırlaştırılmak şartıyla sokakta kalmaya devam edecek. Toplanan sokak köpekleri arasında barınak koşullarında yaşamını devam ettiremeyecek durumda hasta ve saldırgan olan, 1 ay içinde sahiplendirilmeyenler 'ötenazi (iğneyle uyutma)' adı altında katledilecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar