Teleferik faciası: CHP’li Yavuzyılmaz bakanlığın onay verdiği belgeyi paylaştı

Teleferik faciası: CHP’li Yavuzyılmaz bakanlığın onay verdiği belgeyi paylaştı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, bakanlığın kendisini yalanlamasının ardından yeni bir açıklama yaptı. Yavuzyılmaz, bakanlığın teleferik bakımını yapan şirkete verdiği onay belgesini paylaştı.

Artı Gerçek - Antalya'daki teleferik faciasıyla ilgili bölgeye giden 10 kişilik CHP heyetinde yer alan Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, teleferik ile ilgili bakım-onarım işlemlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanmış ve sertifikalandırılmış uzman şirket tarafından yapıldığını söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise Yavuzyılmaz'ın sözlerini "Gerçeği yansıtmıyor" diyerek yalanladı. Yavuzyılmaz’dan yeni bir açıklama geldi.

Yavuzyılmaz bakanlığı ait resmi evrakları paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavuzyılmaz, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının; Kaza yaşanan Antalya’daki teleferik tesisinin bakımını yapan şirkete verdiği onay belgesini paylaşıyorum. Kaynak: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Resmi Belgesi" dedi.

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde 12 Nisan'da direklerden birinin devrilerek çarptığı kabinin parçalanması sonucu düşen Memiş Enes Gümüş ölmülş, aynı kabinde bulunan aralarında eşi Kezban, çocukları Lütfullah (17) ve Fatih Gümüş'ün (14) de bulunduğu 7 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Teleferik sisteminin durması nedeniyle asılı kalan kabinlerdeki 184 kişi tahliye edilmişti.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar