TİP'in Özgürlük Yürüyüşü üçüncü gününde Erkan Baş'tan açıklama: Hatay'da zeytinlikler, meralar, ormanlar imara açıldı

TİP'in Özgürlük Yürüyüşü üçüncü gününde Erkan Baş'tan açıklama: Hatay'da zeytinlikler, meralar, ormanlar imara açıldı
TİP vekili Atalay ve Gezi tutuklularının cezalarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından başlattığı Özgürlük Yürüyüşü üçüncü gününde. Erkan Baş, yaptığı açıklamada; Hatay'da mera, orman ve zeytinliklerin depremin ardından imara açılmasını eleştirdi.

HATAY - Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay'dan Ankara'ya başlattığı Özgürlük Yürüyüşü bugün üçüncü gününde. 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkımla sonuçlanan Maraş depremlerinde en fazla can kaybı ve yıkımın yaşandığı Hatay'ın sorunlarını gündeme taşıyan yürüyüşte bugün deprem suçları ele alındı.

'HATAY ÖZEL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMEDİ'

Yürüyüş öncesi açıklama yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün gündemlerinde Hatay'da deprem sonrasında devletin, iktidarın yaptıkları ve yapmadıklarının olduğunu söyledi.

Tarihin en büyük yıkımlarından birini yaşayan Hatay'ın, 'özel afet bölgesi' ilan edilmediğine dikkat çeken Baş, "Bu kent için özel hiçbir ödenek ayrılmadı ama ne yapıldı? Sadece Hatay'da 18 mera, orman vasıflı alan, zeytinlikler kamulaştırma yoluyla imara açıldı. Şöyle düşünebilirsiniz. 'İnsanların zaten konut, barınma gibi sorunları varken tarımı sonraya bırakalım' diye düşünmüş olabilir iktidar. Ama başımıza ne geldiyse tam da bu yüzden geldi diyoruz. Bunlar arasındaki bütünlüklü bakışı sağlayamadığınızda, insanların hem yaşayabilecekleri hem insanca yaşayabilecekleri ve üretebilecekleri, hayatlarını idame ettirebilecekleri koşulları yaratamadığınızda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

'ZEYTİNLİKLER TALANA AÇILDI'

Zeytinliklerin talana açıldığını vurgulayan Baş, "İktidar, depremi bahane ederek, örneğin zeytinlikleri talana açıyor. Çünkü depremden önce de zeytinliklerin talan edilmesi için çeşitli uğraşları olmuştu. TMMOB'a bağlı mühendis odalarının daha önce yaptıkları açıklamalar, bizi bu konuda defalarca uyarmıştı zaten. Gün boyu yurttaşlarımızla sohbet edeceğiz. Hatay'da iktidarın yaptıklarını ve yapmadıklarını onlardan dinleyeceğiz. Yapması gerekirken yapmadıklarını, yapamaması gerekirken sadece rant uğruna, üç beş kuruş daha fazla kazanmak için yapılanları hep beraber konuşmaya devam edeceğiz" dedi

Baş'ın konuşmasının ardından yürüyüş başladı. Yürüyüşe, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar