Tülay Hatimoğulları tüm demokrasi güçlerini kayyıma karşı durmaya çağırdı: 'Bu davet bizim'

Tülay Hatimoğulları, Türkiye’nin demokratikleşmesinden yana olan tüm güçlere 'kayyım rejimine karşı daha çok yan yana olma, daha çok dayanışma' çağrısında bulundu: “Bu davet otoriter rejime, gaspçı siyasete karşı ülkeyi demokratikleştirme davetidir” dedi.

MERSİN


Abidin YAĞMUR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları ile Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Hakkari Belediyesine kayyım atanmasını protesto etmek için 10 gündür Mersin’in Akdeniz ilçe belediyesi önünde düzenlenen nöbet eylemine katıldı.

DEM Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Sol Parti Sözcüsü İlknur Başer, Yeşil Sol Parti Sözcüsü Orhan Asena, Akdeniz Belediyesi eş başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da etkinliğe katıldı.

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Antalya’nın Kepez Belediyesinde belediye başkanının görevden alınmasının ardından yeni başkanın meclis üyeleri arasından seçildiğini hatırlattı ve aynı hukuk ilkesinin Hakkari’de uygulanmadığına işaret etti.

'KAYYIM SEÇMENLERE RAĞMEN KAZANDIK'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da, “Gündeminizde günlerdir kayyım var. Kayyım rejimine baştan beri itiraz ettik. Çünkü kayyım rejimi demek yurttaşın özellikle DEM Parti belediyelerine atandığı için de başta Kürtler olmak üzere halkların iradesini tanımamak demektir. Kayyım demek gasp demektir. Kayyım demek siyasi darbe demektir. Kayyım demek otoriterleşme demektir. Vatandaşın seçme ve seçilme hakkını elinden alıp yerine atanmışı gönderme demektir.

Halk kayyım istemiyor. Kayyım isteseydi o kayyımları atayanların partisine oy verirdi. Bizler kayyımlara rağmen oyumuzu artırarak yeniden belediye eş başkanlarımızı seçtiysek kayyım politikasına hep beraber hayır dediğimiz içindir. Kayyım atadıklari yerlere kayyım seçmen göndermişlerdi. Buna rağmen kazandık. Burada kazanan halktır. Belediyeler atanmışın değil seçilmişindir” dedi.

'SARAYA MESAJIMIZI TEKRARLIYORUZ: KÜRDÜN İRADESİNİ TANI'

Geçtiğimiz dönemde hakkında hiç soruşturma olmayan belediye başkanlarına da kayyım atandığını hatırlatan Hatimoğulları, “Kayyım demek sadece demokrasiye tuzak kurmak değildir. Demokrasiyi mezara gömmek ve üzerine beton dökmektir. Onun için seçme ve seçilme hakkını korumak için kayyıma karşı durduk, durmaya devam edeceğiz. Kayyım atamak demek Osmanlı dönemine dönmek demektir. Buna asla izin vermeyeceğiz. Saraya mesajımızı bir kez daha veriyoruz.

Kayyım siyasetinden vazgeç. Kürdün iradesini tanıman gerekir. Seçmenin iradesini tanıman gerekir. Atamış olduğun bali geri valilik makamına dönsün valilik yapsın. Ve belediye meclisinin seçmiş olduğu Viyan Tekçe görevlendirilmeli, resmi görevlendirme ona verilmelidir. Viyan Tekçe'yi meşru görüyoruz çünkü halk seçmiştir onu” ifadelerini kullandı.

'DAHA ÇOK YAN YANA OLALIM'

Demokrasi mücadelesi veren tüm kesimlere daha çok yan yana olma, daha çok dayanışma çağrısı yapan Hatimoğulları sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yandan ekonomik kriz, açlık, yoksullukla mücadele ederken bir yandan da özgürlüklerimiz kısıtlanıyor. Bu Kürdün sadece DEM Partinin sorunu değil. Bu süreçte her kesim kayyım politikası yanlıştır dedi. Teşekkür ediyoruz. Bir şey daha yapmalıyız. Daha çok yan yana olalım.

Bu davet bizim. Bu davet hepimizin. Bu davet otoriter rejime, baskıcılığa, kayyıma, gaspçı siyasete karşı ülkeyi demokratikleştirme davetidir. Bu davete halkımızla birlikte icabet edeceğiz, demokrasi mücadelesini güçlendireceğiz ve kayyımları geri göndereceğiz.”

Öne Çıkanlar