Tuncer Bakırhan'dan Kürtçe paylaşım: Şeyh Said Kürt halkının büyük bir değeridir

Tuncer Bakırhan'dan Kürtçe paylaşım: Şeyh Said Kürt halkının büyük bir değeridir
Şeyh Said’e yönelik hakaretlere tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Halkı olan Kürtlerin varlık mücadelesinde büyük bir değerdir. Kürt halkının onuru ve değeridir. Hakaret edenleri kınıyoruz” dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Şeyh Said’in Diyarbakır'da isminin bir bulvara verilmesi üzerinden başlayan hakaretlere sosyal medyada yaptığı Kürtçe paylaşım ile tepki gösterdi.

'HAKARET EDENLERİ KINIYORUZ'

Bakırhan, şöyle dedi: “Şeyh Said; Kürt halkının onuru ve değeridir. Halkı olan Kürtlerin varlık mücadelesinde büyük bir değerdir. Ayrıca bu varlık mücadelesi yolunda büyük bedeller de ödemiştir. Onun şahsına yönelik hakaretleri kabul etmiyoruz. Hakaret edenleri de kınıyoruz.”

Bakırhan’ın Kürtçe ile yaptığı paylaşımı şöyle: “Şêx Seîdê Kal rûmetê gelê Kurd e û serbilindiya me ye. Di têkoşîna hebûna gelê xwe de xwedî xîreteke mezin e û di vê rêyê de gelek berdêl dane. Em li dijî şexsê wî bêhurmetî û heqeretan qebûl nakin û wan kesên ku heqeretan dikin şermezar dikin.”

İYİ PARTİLİ ENSARİOĞLU DESTEKLEMİŞ, PARTİ DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATMIŞTI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, Şeyh Said'in isminin Diyarbakır'da bir bulvara verilmesini desteklemiş, “Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddediyorum, Mezar yeri açıklansın” demişti. Ensarioğlu’nun bu açıklaması üzerine partisi, hakkında disiplin sürecinin başlatıldığını duyurmuştu. Ensarioğlu, hakkındaki kararla ilgili Artı Gerçek'e konuşmuştu.

Ensarioğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Olağanüstü halde insanlar idam edilmiş. O günün şartlarına bir şey demiyorum ama sonradan ailelerine cenazesinin verilmemesi bana ters geliyor. Bir yanlışa yanlış demeliyiz. O günün şartlarında idamını yapmışlar ama cenazenin verilmesine ilişkin açıklamam niye o kadar ses getirdi onu anlamış değilim.”

Bir Sünni olarak Alevilere saygısının olduğunu söyleyen Ensarioğlu, “Şeyh Sait ailesi ayrı bir aile ben ayrı bir ailedenim. Şeyh Said’in akrabaları bu ülkede milletvekilliği yapmış, meclis başkanlığını yapmış. Cenazesinin aileye verilmesi neden o kadar büyütülüp millet arası bir gerginlik yaratılıyor?” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar