Ümit Özdağ, 'Bizden randevu istedi' dedi, Burcu Köksal yalanladı: 'Zafer Partisi’nin kapıları açıktır'

Ümit Özdağ, 'Bizden randevu istedi' dedi, Burcu Köksal yalanladı: 'Zafer Partisi’nin kapıları açıktır'
Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik ayrımcı sözleri sonrası Zafer Partisi Özdağ, Köksal'ın Zafer Partisi Afyon İl Örgütü'nden randevu talep ettiğini söyledi. Özdağ, "Burcu Köksal’a Zafer Partisi’nin kapıları açıktır" derken, Köksal, Özdağ'ı yalanladı.

Artı Gerçek - CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı seçim koordinasyon merkezi açılışında kullandığı "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" ifadeleriyle ilgili tartışma sürüyor.

CHP'nin Afyon adayı ve grup başkan vekili Burcu Köksal’ın DEM Parti'ye ilişkin ayrımcı ve tepki çeken sözlerinin ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak" sözlerinin ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Köksal'ın Zafer Partisi Afyon İl Örgütü'nden randevu talep ettiğini söyledi. Özdağ, "Burcu Köksal’a Zafer Partisi’nin kapıları açıktır" dedi.

BURCU KÖKSAL ÖZDAĞ'I YALANLADI

CHP Afyonkarahisar belediye başkan adayı Burcu Köksal, Ümit Özdağ'ı yalanladı. Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan Köksal, "Benim Zafer Partisi Afyol İl Örgütü'nden bir randevu talebim olmadı. Ben CHP'liyim, Zafer Partisi'ne geçmeyi düşünmüyorum" dedi.

ÖZDAĞ, BURCU KÖKSAL'A SAHİP ÇIKTI

Esenyurt'ta ziyaretlerde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEM Parti'ye yönelik ayrımcı sözler sarfeden Burcu Köksal'a sahip çıktı.

Ekrem İmamoğlu'nun "Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak" ifadelerini anımsatan Özdağ, "Sayın Burcu Köksal'ı adeta CHP'den kovmuş. İmamoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak CHP Grup Başkanvekili olan bir hanımefendiyi partiden kovma yetkisinin olmadığını düşünüyorum. Bu CHP'de hakim olan DEM'ci iklimi gösteriyor" diye konuştu.

BURCU KÖKSAL'A DAVET

"Ben Burcu Hanıma Zafer Partisi'nin kapılarının sonuna kadar sonuna kadar açık olduğunu ifade ediyorum" diyen Özdağ, "Zafer Partisi'nin kapıları DEM'e kapalı, Burcu Hanıma açık. Ama İmamoğlu'na kapılarımız hiçbir zaman açılmayacak" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ, İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI

Özdağ, İmamoğlu'nu şu sözlerle hedef aldı:

"Çünkü İmamoğlu tarafını uzun süre önce belli etti. İmamoğlu Türkiye'nin değil, büyükelçilerin tarafındadır. İmamoğlu DEM'in ve onun bölücü politikaların yanındadır. Bu adımıyla da zaten kimin yanında olduğunu Türkiye'ye göstermiştir."

BURCU KÖKSAL'IN AYRIMCI SÖZLERİ

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, dün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile ilgili ayrımcı sözler sarfetmişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında öncesinde konuşan Burcu Köksal "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" ifadesini kullanmıştı.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Köksal’ın sözlerini ‘sürçülisan olmuş’ diyerek düzeltmişti: “Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır.”

Köksal’sa Özgür Özel’i yalanlamış, “Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım” demişti. Burcu Köksal daha sonra Twitter’dan Özel’e meydan okumuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Köksal’a yönelik, “Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti” demişti

Özgür Özel de bugünkü konuşmasında belediye başkanlarının yurttaşlara eşit hizmet vereceğine dair taahhütname imzalayacaklarını söylemişti.

CHP de, Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye ilişkin ayrımcı sözleri üzerine yazılı açıklama yaparak "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık. Tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından yoksun bırakılmayacak" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar