Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar: AKP döneminde yardımlar ihtiyacı olmayan kişilere gitmiş

Yeniden Refah Partili Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, AKP döneminde sosyal yardım için açılan markette daha önce kayıt tutulmadığını söyledi. Gülpınar, yardımların maddi durumu iyi olan kişilere gittiğini tespit ettiklerini açıkladı.

ALİ GÜZEL


URFA - Yerel seçimde Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) kazandığı Urfa Büyükşehir Belediyesi, temelleri önceki dönem atılan sosyal yardım marketinde sınırlı olan ürün sayısını artırarak, 'Refah Market' ismiyle yeniden açtı.

Haliliye ilçesindeki Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ndeki markette incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Büyükşehir Belediye Kasım Gülpınar, pilot uygulama olarak başlattıkları marketi diğer ilçelere de yayacaklarını söyledi.

'AKP DÖNEMİ BELLİ DEĞİL'

Sosyal yardım marketinin AKP döneminde faaliyete başladığını hatırlatan Gülpınar, şöyle konuştu:

"Bizim siyaset anlayışımız hiçbir şekilde daha önce yapılan hiçbir şeyi inkar etmek üzerine kurulmadı. Biz her zaman taş üstüne taş koyandan 'Allah razı olsun' dedik, teşekkür etmeyi bildik. Vefasızlık bizim siyaset anlayışımızda olmaz. Evet, burada geçmişle kıyasladığınızda bir temel atılmış. Fakat, bina sadece temelden ibaret değildir. Bir temeli attığınızda, o binayı inşa etmiş olmuyorsunuz. Burada temel atanlara ben tabii ki teşekkür ediyorum ama içine girdiğinizde, sadece 15-16 çeşit ürünün olduğu bir yapıda ve kaydı tutulmayan, kimin ne şekilde istifade ettiği belli olmayan, hak etmeyenlerin dahi burada gelip istifade ettiği bir anlayıştan, biz tamamen disiplinel bir şekilde, tamamen kurallara uygun bir yapıyı burada olması gerektiği gibi bugün faaliyete geçiriyoruz. Şu anda içeride yaklaşık 300 tane ürün var ve bizim İbrahimi Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği üzerinden bundan sonra bu faaliyetler yürütülecek. Belki bunu söylemek uygun olmaz ama teşvik amacıyla ben bugün itibariyle bu faaliyeti burada görünce bir destek olması açısından iki aylık maaşımı da bu derneğe bağışlıyorum."

'MADDİ DURUMU İYİ OLANLAR DA YARARLANMIŞ'

Daha önce yapılan yardımlardan maddi durumu iyi olanların da istifa ettiğini tespit ettiklerini belirten Gülpınar, şunları söyledi:

"Biz usulsüzlüklerle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Belediyenin çeşitli kurumlarında ve birimlerinde tespit ettiğimiz usulsüzlükleri biz zaten hukuki çerçevede değerlendirip gerekli işlemleri yapıyoruz. Söylemek istediğim şey burada kayıt yok ve kimin istifade ettiği belli değil. Bu tip yerlerin kayıtlarının ve bir envanterinin olması lazım ama burada herhangi bir şekilde kayıt tutulmadan ve içinde tespit ettiğimiz aslında hak etmeyen, maddi durumu iyi olan insanların da istifade ettiğini tespit ettik. Bunu bilinçli yapılmış bir şey olarak değerlendirmeyin ama sonuçta bu bir iş bilmeyle ve beceriyle alakalı bir şey. Biz burada bir sistem kuruyoruz. Aslında bir sistemsizlik içinde yürüyen bir anlayış vardı. Bizim için sistem ve disiplin en başından beri vurguladığımız kavramlar."

Öne Çıkanlar