Urfa'da meclis üyesi savaşları: YRP'li meclis üyelerinin üçte biri istifa etti

Urfa'da meclis üyesi savaşları: YRP'li meclis üyelerinin üçte biri istifa etti
Urfa'da YRP'nin meclis üyesi sayısı son istifalarla birlikte 93'ten 64'e geriledi. YRP İl Başkanı Yetimoğlu 6 ilçede toplam 29 meclis üyesinin istifa ettiğini söylerken, Siverek'teki istifaları ise Gülpınar'ın engellediği iddia ediliyor.

Ali GÜZEL


URFA - Siyasi dengelerin 31 Mart yerel seçimlerinde değiştiği Urfa, son günlerde Yeniden Refah Partisi'ndeki (YRP) istifaları konuşuyor. İstifalarla ilgili ilk adımı AKP'ye döneceği konuşulan Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar attı. Ağustos ayındaki büyükşehir belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamada AKP ile görüştüğünü doğrulayan Gülpınar, 2 Eylül'de ise belediye başkanlığını 'bağımsız' sürdüreceğini söyleyerek YRP'den istifa etti.

GÜLPINAR İSTİFA EDEN MECLİS ÜYELERİYLE POZ VERDİ

31 Mart yerel seçimlerinde Urfa'da büyükşehir belediyesi ile Karaköprü Belediyesini kazanan YRP, 13 ilçenin 9'unda ise toplam 93 meclis üyesi çıkardı. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile birlikte meclis üyeleri arasında da istifalar başladı. Gülpınar, YRP'den istifa eden meclis üyeleriyle geçtiğimiz perşembe akşamı (12 Eylül) Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Toplantıda söz alan meclis üyeleri, Gülpınar'a desteğini bildirdi. Artı Gerçek'in ulaştığı meclis üyeleri, YRP'den istifa gerekçelerine dair ortak görüş bildirerek, "Yeniden Refah Partisiyle hiçbir sorun yaşamadık. Kasım Bey ile bu yola girdik ve Kasım Bey istifa edince biz de istifa ettik" dedi.

YRP'DE MECLİS ÜYELERİNİN YAKLAŞIK ÜÇTE BİRİ İSTİFA ETTİ

İstifa eden meclis üyeleriyle ilgili Artı Gerçek'e konuşan YRP Urfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu "31 Mart seçimlerinde Urfa'da iki belediye kazandık ve 93 meclis üyesi çıkardık. Kasım Bey'in istifasından sonra şu ana kadar toplam 29 meclis üyesi partimizden istifa etti. Viranşehir'de 4, Harran'da 6 meclis üyemiz vardı ve bunların tamamı istifa ettiler. İstifa eden diğer 19 meclis üyesi ise Akçakale, Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde" bilgisini aktardı.

SİVEREK BELEDİYE MECLİSİNDE 'ÇOĞUNLUK' KAYGISI

Öte yandan 31 Mart'taki belediye seçimlerinin AKP ile YRP arasında kıyasıya bir yarışa sahne olduğu Siverek'te ise henüz YRP'li meclis üyeleri arasında istifa eden olmadı. 37 meclis üyesinden 19'unu elinde tutan YRP'de bazı meclis üyelerinin istifa etmek istediği ancak Gülpınar'ın çoğunluk AKP'ye geçmesin diye istifaları durdurduğu iddia ediliyor. İddianın yabana atılamayacağını belirten Yetimoğlu, "Siverek'teki meclis üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda 'hiçbirimiz bir yere gitmiyoruz' dediler ve bizim partimizde devam edeceklerine dair söz aldık. Arkadaşlarımız bizden önce Kasım Bey'in de gelerek 'Ben istifa ettim, siz etmek zorunda değilsiniz' diye görüş belirttiğini bize söylediler" ifadelerini kullandı.

YRP İL BAŞKANI: İSTİFALAR DOĞAL

İstifaları doğal karşıladıklarını dile getiren Yetimoğlu, son olarak şunları söyledi:

"Kasım Bey ile birlikte partimize gelen arkadaşların yine onunla birlikte istifa etmeleri kadar doğal bir şey yoktur diye düşünüyorum. Çünkü biz seçime gitmeden önce 19 meclis üyesi AK Parti'den istifa edip bizi temsil etme hakkına sahip oldular. Şimdi o insanların Kasım Gülpınar ile birlikte geri gitmeleri kadar doğal bir şey yok. Bizim buna herhangi bir küskünlüğümüz ya da kızgınlığımız olmaz zaten. Kasım Bey kendi kararını kendi vermiştir, biz bu durumu Şanlıurfalıların takdirine bırakıyoruz. Çünkü bu sadece Yeniden Refah Partisine yapılan bir yanlış değil. Burada 350 bin kişinin emaneti var."

Öne Çıkanlar