Vahap Seçer: Seçimin en anlamlı sonucu Mersin'de alındı

Vahap Seçer: Seçimin en anlamlı sonucu Mersin'de alındı
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart Yerel Seçimlerinde en anlamlı, en özel sonuçlardan birini Mersin’de aldıklarını söyledi: Şimdi artık yeni bir süreç başlıyor. Bunun üzerine koyacağız.

Artı Gerçek - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada partililere seslenen Vahap Seçer, seçim sonucundan duyduğu memnuniyeti, “Siyasi hayatım boyunca ilk kez Cumhuriyet Halk Partisinde böyle keyifli bir bayram yaşıyorum ve sevincimden ağlayacak durumdayım. O her mağlubiyetten sonra insanların kendini kötü hissetmesi, o duygular bugün yok. Bugün herkes mutluluktan ağlıyor. Ülkesinin geleceğiyle ilgili umudunun yeşermesinden dolayı, mutluluğundan, sevincinden dolayı ağrıyor. Eğer bunlara her birimiz bir nokta kadar katkı sunduysak ne mutlu bize” sözleriyle dile getirdi.

'YÜZDE 60 ALDIK, BU DA MI TESADÜF'

Mersin’de oy rekoru kıracaklarını seçimden önce defalarca söylediklerini hatırlatan Vahap Seçer, şöyle konuştu:

“Çalışanın, sadece siyasette değil hayatın her alanında kazandığını biliyoruz. Samimiyetin, insanlara riyakâr olmadan gerçek sevgiyi göstermenin ne olduğunu bilen insanlarız. Bak ne güzel oldu. 14 Mayıs’ta Mersin’de oy oranımız yüzde 31’di. 5 milletvekili çıkardık. Dediler ki ittifak oldu, tesadüf oldu. Birader, bırakın Vahap Seçer’i, CHP olarak belediye meclisi üyeliği seçimlerinde yüzde 47 oy aldınız, iki kişiden birinin oyunu aldınız. Bu da mı tesadüf? Yüzde 60 aldı başkanınız. Bu da mı tesadüf? Bu ülke 22 yıldır farklı bir iklime savruldu. İnsanlar konuşmaya korkar oldu. İnsanlar küçük görüldü. Artık o duvar yıkıldı. 31 Mart Seçimleri Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden biridir ve Türkiye’de siyasetin yönünü değiştiren bir seçim sonucu olabilir. Seçimden önce bu değerlendirmeyi yaptık. İyi bir sonuç alınırsa artık iktidar olamayız korkusu, endişesi tuz buz olacak, gelecek seçimlerde CHP’liler olarak iktidar şarkılarını söylemenin yolunu açacak dedik. Çok şükür ki bunu yakaladık. Hep güzel konuşalım. Geçmişe bir sünger çekelim. Kişisel hırslarımız için partimize, ülkemize zarar vermeyelim.”

'SEÇİM SONUÇLARI OH DEDİRTTİ'

Seçer, şöyle devam etti:

“Bu seçimlerde eleştirdiler bizim örgütleri. Kadın kolları çalışmıyor, gençlik kolları çalışmıyor dediler. Vallahi birader hepsi çalıştı. Bundan sonrası can sağlığı. Hepsinin eline, emeğine sağlık. Yüreğine sağlık. Daha ne olacak. Hangi partide var, hangi partide. Yenil yenil koştur, yenil yenil koştur… Bu kadar karşılıksız. Atatürk deyince enerjisini yükselten başka hangi parti var? Cumhuriyet Halk Partililer bu. Mersin için sonuç şahane. Ama Türkiye için bambaşka şahane. Oh, oh dedirtti ya. Üzerimizdeki yük kalktı. İnsanların yüzü gülüyor. Çifte bayram yaşıyorlar. Şimdi sıra geldi Türkiye’yi yönetmeye. Yerel iktidardaydık. İktidarımızı daha da tahkim ettik. 11 Büyükşehir Belediyemiz vardı. 14’e çıkardık. İl belediye sayımızı artırdık. O kadar arttı ki sayısını da unuttuk. Bunu şımarıklık olarak almayın. Bırakın da bunun keyfini yaşayalım. Ama işimizde gücümüzde olacağız.”

'DUVARLARI KIRDINIZ, TUZ BUZ ETTİNİZ'

31 Mart Yerel Seçimlerinde Türkiye’nin en anlamlı sonucunun Mersin’den alındığını ifade eden Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mersin heterojen bir demografik yapıya sahiptir. Burada 8 partinin milletvekili var. Burada mezhepsel çeşitlilik vardır, etnik çeşitlilik vardır. Burada siyasi çizginin en sağı da vardır en solu da. Merkezi de var ortalaması da var. Siz burada rakiplerinize büyük fark attınız. Her 10 seçmenden 6’sının oyunu aldınız. Meclis seçimlerinde CHP olarak duvarları kırdınız, tuz buz ettiniz. Her iki kişiden birinin oyunu aldınız. Sağ partilerin kalesi denen ilçeler yıkıldı. 13 ilçeden 11 ilçede CHP Büyükşehir’de birinci parti çıktı. Şimdi artık yeni bir süreç başlıyor. Bunun üzerine koyacağız. Hep söyledik. Kavgalı eve kız vermezler dedik. Kavga etmedik, kızları bize verdiler. Kavga etmemeye devam edelim, daha bekar çocuklarımız var, onlara da kız isteyeceğiz. Oyları alalım, iktidar olalım.” (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar