Van'da kayyım, dur durak bilmiyor: Seçim öncesi 600 bin metrekare arsa satılığa çıkartıldı

Van'da kayyım, dur durak bilmiyor: Seçim öncesi 600 bin metrekare arsa satılığa çıkartıldı
Kentteki birçok taşınmazı devreden Van Büyükşehir Belediyesi kayyımı son olarak 600 bin metrekare arsayı satılığa çıkardı. Kayyım yakın zamanda AKP'li belediyeleri kaynak aktarıp yeniden kredi çekmişti.

Artı Gerçek - 31 Mart'taki yerel seçimler öncesi kayyım yönetimindeki belediyeler, milyonluk ihaleler verip birçok bölgede taşınmazları satılığa çıkarıyor.

5 yıldır kayyımın yönettiği Van Büyükşehir Belediyesi de borç batağına sürüklenirken kayyım, ya taşınmazları, mülkler,, arsaları ve sosyal yaşam alanlarını Diyanet, emniyet ve jandarma gibi kurumlara devrediyor ya da satılığa çıkarıyor.

600 BİN METREKARA ARSA SATILIYOR

Geçen hafta belediyeye ait birçok taşınmazı başka merkezi iktidarın denetimindeki kurumlara devreden ve belediyeyi daha fazla borç altında bırakmak amacıyla yeniden kredi başvurusu yapan Büyükşehir Belediyesi kayyımı, bu hafta da yüzlerce dönümlük arazileri satışa çıkardı.

Belediyeye ait olan Edremit ilçesinde bulunan 53 adet taşınmazı satılığa çıkaran kayyım, ihale tarihini ise seçimden 5 gün önce yani 25 Mart olarak belirledi. Toplam 600 bin metrekare alan için 480 milyon TL muhammen bedel biçen kayyım yönetimi, daha önce de aynı bölgede binlerce dönüm arsanın satışını gerçekleştirmişti. (MA)

Öne Çıkanlar