CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belli oldu

CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belli oldu
CHP Genel Merkezi’nde bugün kurultaydan sonra ilk Parti Meclisi toplantısı yapılıyor. Toplantıda Merkez Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. PM toplantısında ayrıca Özel'in gölge kabinesi de açıklanacak.

Burcu TURAN


ANKARA - CHP'nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda seçilen yeni Parti Meclisi (PM) ilk toplantısını gerçekleştirecek. CHP Genel Merkezi’nde bugün yapılacak PM toplantısında hem partinin yeni dönem siyaseti ele alınacak hem de yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu.

MYK BELLİ OLDU

CHP'nin yeni yönetiminin MYK’si toplam 24 kişiden oluşuyor. Bu MYK, üye sayısı bakımında en kalabalık MYK olma özelliği taşıyor. Açıklamalara göre, Selin Sayek Böke, Akademisyen Prof. Dr. İlhan Uzgel, Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve Deniz Yücel yeni MYK’de kesin yer alan isimler arasında.

Ayrıca sık sık gündeme gelen CHP tüzüğüne dönük kurultayın da, yerel seçimlerden sonra olacağı da gelen bilgiler arasında

CHP’nin yeni MYK üyeleri ve görev alanları şöyle:

  • Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Gül Çiftçi
  • Genel Sekreter - Selin Sayek Böke
  • Medya ve Halkla İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Burhanettin Bulut
  • Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Gökhan Zeybek
  • Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Ensar Aytekin
  • Parti Sözcüsü - Deniz Yücel
  • Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Özgür Karabat
  • Yurt Dışı Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı - Mehmet Tüm

GÖLGE KABİNE DE AÇIKLANACAK

Ayrıca yine bugün, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gölge kabinesi belli olacak. Her bir bakanlık için seçilen isim tarafından, mevcut bakanlığın işleyişleri takip edlecek. Ve CHP'nin iktidarda olması halinde bakanlıklar nezdinde çözüm önerileri sunulacak.

Gölge kabine olarak anılan ve belirli görevleri olan (dış politika, ekonomi, savunma …vb) 17 MYK üyesinin yanı sıra 7 kişi de parti yönetiminde olacak. Genel Başkan Özgür Özel, MYK üyesi olan 17 kişilik gölge kabine ile ayrı toplantılar yapabilecek.

YARGI KRİZİ MASADA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında toplanacak PM, ilk olarak kurultay değerlendirmesi yapacak. PM’nin gündeminde ayrıca Yargıtay krizine karşı CHP’nin attığı adımlar, yeni dönem siyasetinde yapılması gerekenler, yerel seçimlere hazırlık ve yeni parti yönetiminin oluşturulması da yer alıyor.

YDK SEÇİMİ TAMAMLANDI

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi tamamlandı. Oylamada YDK Başkanı Turan Taşkın Özer, YDK Başkan Yardımcısı Ayça Akpek Şenay, YDK Genel Sekreteri Deniz Çakır seçildi.

YENİ MYK BELLİ OLACAK

Toplantının ardından Genel Başkan Özgür Özel’in, 'A Takımı' olarak da adlandırılan yeni MYK’yi açıklaması bekleniyor.

Kulislerde, Selin Sayek Böke’nin yeni Genel Sekreter, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı konuşuluyor.

PM üyelerinden Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin ekonomi, Prof.Dr. İlhan Uzgel’in ise dış politikadan sorumlu olması bekleniyor.

PM’de ayrıca Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek ve Suat Özçağdaş, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, gazeteci Ali Haydar Fırat ile emekli tümamiral Yankı Bağcıoğlu isimleri de MYK için konuşulanlar arasında yer alıyor.

9 İSİM ‘MUHALİF’ LİSTEDEN

60 kişilik CHP Parti Meclisi’nin 50’si, Genel Başkan Özgür Özel’in listesinden seçilerek PM üyeliğine geldi. Dokuz isim ise eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Oğuz Kaan Salıcı tarafından hazırlanan anahtar listeden seçildi.

Hiçbir listede yer almadan PM'ye seçilen tek isim ise CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz oldu.

ÖZGÜR ÖZEL HATAY’A GİDECEK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte pazar günü Hatay ve Osmaniye’yi ziyaret edecek.

Özel ve İmamoğlu, Hatay CHP İl Başkanlığı’nda açıklama yaptıktan sonra konteyner kentleri ziyaret edecek. Osmaniye İl Başkanlığı ziyaretinin ardından halk buluşmasına katılacak. Özel, pazartesi günü MYK’yi toplayacak. Salı günü de grup toplantısında konuşacak. Çarşamba günü ise il başkanları toplantısı yapması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

CHP'nin 4-5 Kasım’da gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında Manisa Milletvekili Özgür Özel genel başkan seçildi.

Özel, 9 Eylül 1923'te kurulan partide genel başkanlık koltuğuna oturan 8. isim oldu.

Öne Çıkanlar