'Yeniden Refah Partisi' iddiası: '14 il teşkilatı Erdoğan'ı değil Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek'

'Yeniden Refah Partisi' iddiası: '14 il teşkilatı Erdoğan'ı değil Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek'
'U' dönüşü bir kararla Cumhur İttifakı'na katıldıklarını açıklayan Yeniden Refah Partisi’yle ilgili bir iddia ortaya atıldı. YRP’nin 14 il teşkilatının ‘kritik karar’ aldığını ve seçimde Erdoğan'ı değil Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini aktardı.

Artı Gerçek - AKP’yle görüşmelerin sonunda önce Cumhur İttifakı'na katılmayacağını açıklayan, ancak ani bir kararla ittifaka katılma kararı alan Yeniden Refah Partisi’yle (YRP) ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Karar yazarı Elif Çakır, Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatının kritik karar aldığını ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı değil CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini aktardı.

Elif Çakır, Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan ve Şubat 2022’de katıldığı bir programda Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili, “2014 ve 2018 dolayısıyla 2 kere seçilmiş artık 3. kez seçime girmesi hukuken mümkün görünmüyor” dediği ortaya çıkan Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi'yle ilgili 14 teşkilat liderinin kararına ulaştığını iddia etti.

Yeniden Refah Partisi'nin ismini vermek istemeyen bir İl Başkanı'yla konuştuğunu söyleyen Elif Çakır, parti lideri Fatih Erbakan'ın da bilgisi dahilinde partinin 14 teşkilat lideri olarak Cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan'a oy atmayacaklarının bilgisini verdiğini aktardı.

'AK PARTİ'YE OY VERMEDİK HELE ERDOĞAN'A HİÇ OY VERMEYİZ'

''AK Parti'nin kalesi olan, muhafazakar, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi İl Başkanı'yla konuştum'' diyen Elif Çakır, yersiz polemiğe girmek istemediğini söyleyen ismin, ''İsmimizi söylemezseniz bunu bizim partimizin teşkilatı ve liderimizde biliyor. Teşkilatlar genel merkeze de yazılı olarak bildirildi. 'Bu ittifakı biz onaylamıyoruz' biz hiç bir zaman AK Parti'ye oy vermedik hele de Erdoğan'a hiç oy vermeyiz. Dolayısıyla bu ittifak modelini onaylamadık ama yeniden 'kazan kazan' bu bize bir imkan sunuyordu biz de o yüzden tüm Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak liderimize 'logomuzla girelim' dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti'den yüzde 7 oy alıyoruz" dediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar