Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Akın: Arkadaşlarımız yargılanmıyorlar, arkadaşlarımız saray rejimini yargılıyor

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Akın: Arkadaşlarımız yargılanmıyorlar, arkadaşlarımız saray rejimini yargılıyor
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Kobanê Davası’nın yasadışı ve hukuk dışı olduğunu söyledi. Akın, ‘Tamamen saray rejiminin düşmanlık siyasetinin sonucudur. Arkadaşlarımız yargılanmıyorlar, arkadaşlarımız saray rejimini yargılıyor’ dedi.

Artı Gerçek - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam eden Kobanê Davası’nda verilen aranın ardından açıklamalarda bulundu. Duruşma salonunun önünde yapılan açıklamaya Yeşil Sol Parti milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Davanın "siyasi kumpas davası" olduğunu söyleyen Akın, Kobanê'ye dönük saldırıları ve o dönem ortaya konan direnişi hatırlattı. Akın, o dönem HDP'nin yanı sıra Birleşmiş Milletler başta olmak üzere çok sayıda uluslararası kurumun dayanışma çağrısı yaptığını anımsattı.

Akın, "Uluslararası hukuk aslında yapılan açıklamaların demokratik bir fikir açıklaması olduğunu söylemiştir. Şu anda yapılan bu dava, yasadışı ve hukuk dışıdır. Tamamen saray rejiminin düşmanlık siyasetinin sonucudur. Bugün arkadaşlarımız bir kez daha haksız ve hukuksuz bir şekilde tutulduklarını söylediler” diye konuştu.

‘SARAY REJİMİNİ, BU OTORİTER FAŞİZAN REJİMİ YARGILIYORLAR’

Mahkeme heyetinin davada savunmaları dahi almadan yargılamayı bitirmeye çalıştığına dikkat çeken Akın, “Aslında arkadaşlarımız yargılanmıyorlar, arkadaşlarımız açıkça bu hukuk dışı yargılamayı yargılıyorlar. Yani saray rejimini, bu otoriter faşizan rejimi yargılıyorlar. Bunun ne kadar delilsiz, hukuksuz olduğunu bir kez daha gösterdiler” dedi.

Akın, "Bu dava HDP’nin kapatılması için uydurulmuş, altı yıl sonra açılmış bir davadır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arkadaşlarımız üç yıla yakındır içeride yatmaktadır. Bunun daha fazla sürdürülmesi devletin ve Türkiye’nin teşhir edilmesinden başka bir işe yaramıyor. Biz direnmeye, hakkımızı aramaya, adaleti tesis etmeye, herkes için adalet mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Yeşil Sol Parti olarak bu mücadelenin arkasındayız."(MA)

Öne Çıkanlar