Yeşil Sol'un 12 Eylül mesajında 'tek adam' uyarısı: Darbenin zihniyeti sürdürülmektedir

Yeşil Sol'un 12 Eylül mesajında 'tek adam' uyarısı: Darbenin zihniyeti sürdürülmektedir
Yeşil Sol Parti, 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümünde otoriterlik uyarısı yaptı: Darbenin zihniyeti bugün de tekçi, otoriter iktidar aklıyla sürdürülmektedir.

Artı Gerçek - Yeşil Sol Parti, 12 Eylül askeri darbesinin 41'inci yıldönümüne dair açıklamasında, "otoriter ve tekçi iktidar" uyarısında bulundu. 12 Eylül darbesinin zihniyetinin sürdüğü belirtilen paylaşımda, "'Tek adam' rejimine ve farklılıkları yok sayan baskıcı sisteme karşı Demokratik Cumhuriyeti inşa etme ve 3’üncü Yol’u büyütme stratejimiz mutlaka zafere ulaşacaktır" denildi.

Yeşil Sol Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"12 Eylül faşist cunta darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Kürt halkının özgürlük arayışına ve Türkiye toplumunun eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesine karşı gerçekleştirilen darbenin zihniyeti bugün de tekçi, otoriter iktidar aklıyla sürdürülmektedir.

12 Eylül'e nasıl boyun eğmediysek bugün de varlığını sürdüren otoriter ve hukuk tanımaz rejime ve onun müsebbibi olduğu kayyım ve siyasi darbelere asla boyun eğmeyeceğiz. "Tek adam" rejimine ve farklılıkları yok sayan baskıcı sisteme karşı Demokratik Cumhuriyeti inşa etme ve 3’üncü Yol’u büyütme stratejimiz mutlaka zafere ulaşacaktır.

Darbe rejiminin işlediği suçlar sonucu yitirdiğimiz bütün canlarımıza minnet ve saygıyla..." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar