Yıldırım'dan OHAL'i aratmayacak KHK açıklaması

Yıldırım'dan OHAL'i aratmayacak KHK açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım yarın son bir OHAL kararnamesi yayınlayacaklarını söyledi ve içeriği hakkında bilgi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım yeni dönemde TBMM Başkanı olup olmayacağı yönündeki soruya "Onun kararını ben vermem. Liderim neyi münasip görürse onu yaparım" diye cevap verdi. Yıldırım milletvekili seçimlerinde oylarının düşmesine ilişkin de "Mesajı aldık" dedi. Yıldırım, "Yarın yayınlayacağımız son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak" dedi.

'OYUMUZ DÜŞTÜ, MESAJI ALDIK'

Hürriyet'te yer alan habere göre Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Yıldırım, "Açık ara farkla, en yakın adayla arasında 11 milyon oy farkı var. Böylece bu süreç tamamlandı. Tabii şu soru sorulabilir. 'AK Parti'nin oyunda düşme var, vekil sayısında düşme var.' Bu da doğrudur. Bu da bize bir mesajdır. Biz AK Parti olarak bu mesajı aldık" dedi.

'KAYBOLAN OYLARIMIZ ORTAĞIMIZDA'

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama şu unutulmamalı ki biz hem cumhurbaşkanı adayımızla hem de milletvekili seçimlerinde ittifaktık. Seçmen şöyle değerlendirdi. 'Bunlar bir parti gibi hareket ediyorlar. Ha buraya vermişiz ha oraya vermişiz' diye düşünenler oldu. Böyle kampanya da yapıldı. Bazen bu üst düzeyde rahatsızlık oluşturdu. Biz buna hemen müdahale ettik. Ve burada bir iç yarışa ihtiyaç olmadığını, bizim amacımızın bir olduğunu ve neticede sonuçlar ortada. Bizim kaybolan oylarımız ortağımızda, ortağımızın kaybolan oylarımız başka partilerde."

TBMM BAŞKANLIĞI İDDİASI

Yıldırım, TBMM başkanı olup olmayacağına ilişkin ise "Onun kararını ben vermem. Şöyle söyleyeyim, benim liderim, partimizin genel başkanı ve partimiz ne yönde karar alırsa, neyi münasip görürse biz her türlü görevi yaparız. Bu da çok uzun bir süre değil. Yakında ne olacağı belli olur" dedi. 

'ERDOĞAN KENDİ DE RAHAT ETMEZ YANINDAKİNİ DE RAHAT ETTİRMEZ'

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanımızla çalışmak zor mu kolay mı? Soru çok zor, hem de kolay. Cumhurbaşkanı rahatı sevmeyen bir adam. Rahat olmak isteyeni de sevmiyor. Kendi de rahat etmez, yanındakileri de rahat ettirmez. Böyle bir şeyi var, iş tutuş şekli var. Biz alışık olmayanlar bu yolculukta dayanamazlar. Bu da nereden kaynaklanıyor? Memleketin meselelerine olan hassasiyetinden kaynaklanıyor.

'AĞLIYORDU TELEFONDA'

Mesela o seçim akşamı İstanbul’da toplanan kalabalığın içinden bir yavrumuzun ayağının sıkışması onu o kadar çok etkiledi ki duygu doruktaydı. Ağlıyordu telefonda, konuştuk. Ne seçim kazanması, ne o coşku hepsi gitmiş. Bütün dikkatini oraya vermiş. Bir ara gelmemeyi düşündü, işler normalleşince geldi. Cumhurbaşkanımızla çalışmak keyifli bir iş. Ben kendisini 1978’den beri bilirim. Beraber belediyede çalıştık.

'MUHARREM BEY HAKLI OLARAK…'

Nereye yürüyormuş? Kılıçdaroğlu’nu alıp tekrar Ankara İstanbul yapabilirler. Yalnız başına niye yürüyor? Muharrem Bey tabi haklı olarak seçimlerde partisinin üzerinde bir oy, destek aldığı için biraz şey oldu. Yani bunu bir sonuca dönüştürmek istiyor. Ama isterseniz biz onların işlerine fazla bulaşmayalım. Kendi aralarında halletsinler.

'HOŞUMA GİTMEYEN PROJE 15 TEMMUZ'

Yani hoşuma gitmeyen proje 15 Temmuz. Keşke olmasaydı, Allah’a şükür cumhurbaşkanımızın kararlılığı, milletimizin bayrağa sahip çıkması… Vatansever polislerin, askerlerin emirleri yerine getirmesi ve her şeyden önemlisi sizler; medya. O gece büyük iş gördü. Ve bu kalkışmayı yapanlar, hiç hesap edemedikleri bir sorunla karşı karşıya kaldık. Yoksa onun dışında yaptığımız projeler, hepsi hoş şeyler.

OHAL'İN YERİNE KHK

Yeni kabine pazartesi açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak. Yarın son bir OHAL kararnamesi yayınlayacağız. Son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak."

Öne Çıkanlar