Yüksekdağ’ın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası ertelendi

Yüksekdağ’ın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası ertelendi
HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında açılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' davasının duruşması 4 Ekim’e ertelendi.

POLİTİKA- Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, MİT TIR'ları haberini yaptıkları için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "bedelini ödeyecekler" sözleri ile yargının hedefine konulan Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına tepki gösterdiği için açılan davanın duruşması görüldü. "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına SEGBİS ile ifade vermek istemediği için Yüksekdağ katılmazken, avukatları hazır bulundu.
 
Duruşmada ilk olarak söz alan avukat Ruken Gülağacı, Yüksekdağ'ın Cumhurbaşkanı'na hakaret etmediğini, eleştirdiğini dile getirerek, beraat talebinde bulundu. Yüksekdağ'ın yapmış olduğu açıklamanın yasama sorumsuzluğu kapsamında olduğunu ifade eden Gülağacı, HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında da aynı suçlama ile Ankara 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın devam ettiğini, Yüksekdağ'ın davasının bu dava dosyası ile birleştirilmesini istedi.
 
Kararını açıklayan mahkeme, Cumhuriyet gazetesinin 27 Kasım 2015 tarihli nüshasının İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden istenmesine, diğer taleplerin ise önümüzdeki celse değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı 4 Ekim’e erteledi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar