Futbolcunun annesi gözaltına alınmıştı... Amedspor avukatı Arslan: Taraftara baskı kurmak isteniyor

Amedspor avukatı Mervan Arslan, dün oynanan maçta Amedsporlu Oktay Aydın'ın annesinin gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu. Amedspor taraftarı üzerinde baskı kurmak istendiğini söyleyen Arslan, "Bu uygulamalara karşı mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Rojhat ABİ


DİYARBAKIR - Diyarbakır'da dün oynanan Amedspor-Etimesgut Belediyespor maçında Amedsporlu futbolcu Oktay Aydın’ın annesi Fatma Aydın'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi İstiklal Marşı sırasında ayağı kalkmadıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Oğlunu stadyumda izlemek için ilk kez Antep'ten Diyarbakır'a gelen Fatma Aydın'ın dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle ayağa kalkamadığı belirtildi. Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Aydın'ın Antep'e döndüğü aktarıldı. Fatma Aydın, maçta oğlunun attığı golü cezaevinde izleyebildi.

'HER MAÇTA 10-15 KİŞİ GÖZALTINA ALINIYOR'

Artı Gerçek’e konuşan kulüp avukatı Mervan Arslan, Amedspor taraftarlarına yönelik bu uygulamaların her maçta yaşandığını söyledi. Arslan, "Her maçımızda 10-15 kişi bazen 20 kişi bu şekilde gözaltına alıyor. O kişiler hasta mıdır, ya da o anda dalmış mıdır bunlara bakılmaksızın tamamen cezai bir müeyyide olarak kullanılıyor. Bizler taraflarımıza yapılan baskıyı kabul etmiyoruz. Amedspor olarak bu halkın takımı olduğumuzu yineliyoruz. Biz nasıl halkın yanındaysak, halkımız da daha çok yanımızda olacaktır" diye konuştu.

Avukat Mervan Arslan

'AYAĞA KALKMAMAK SUÇ DEĞİL'

İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmamanın hukuken bir suç olmadığını söyleyen Arslan, şöyle konuştu:

"Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 300. maddesinde 'bayrağı aşağılamak' suç olarak geçer. Suç tanımında ayağa kalkmamaktan söz edilmez, kasti aşağılama olarak söz eder. Hukuken ayağa kalkıp kalkmamanın ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmesi lazım. Çünkü orada aşağılayıcı bir unsur veya bayrağı karşı yapılan hakaret söz konusu değildir. Kişinin özel durumu çerçevesinde her şeyin göz önüne alınması gerekir. Oyuncumuzun annesinin bırakın TCK’yı, okuma yazması bile yok. Hayatında ilk defa futbol müsabakasına gelmiş, oğlunu izliyor. Yani o kadının aşağılama gibi bir dürtüsü olabilir mi? Fikren ya da zikren herhangi aşağılama durumu olabilir mi? Bu mümkün değil."

'RAKİP TAKIM TARAFTARLARINA YÖNELİK BÖYLE BİR UYGULAMA YOK'

Amedspor taraftarları üzerinde baskı kurulmak istendiğini söyleyen Arslan, şöyle devam etti:

"Burada asıl olay polisin orada kendisine verilen yetkisini aşarak olay çıkarma dürtüsü ve bu şekilde de Amedspor taraftarı üzerinde baskı kurma istemidir. Daha az taraflar gelsin, daha az destek olsun mantığıyla hareket ediliyor. Asıl sorun eşitlik olmamasıdır. Fenerbahçe veya Galatasaray maçında eğer kolluk kalkıp yedi, sekiz kamera ile taraftarları kayda alıyorsa bizi de alsın. Bundan dolayı biz rahatsız olmayız ama bu sadece bizim üzerimizde uygulanan bir politika. Deplasman maçlarına gittiğimizde rakip taraftarın bu şekilde kayda aldığını görmüyoruz. Bu tamamen bir baskılamadır. Bundan rahatsız oluyoruz. Bu uygulamalara karşı gerekenleri yaptık. Mücadeleye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar