28 ülkede anket: İnsanların çoğu pandemi öncesindeki hayatı değil, daha iyisini İstiyor
Milyonlarca insanın hayatına mal olan pandemi, sadece hasar vermekle kalmayıp yaşam şeklinde de köklü değişiklikler yarattı. Evden çalışma, uzaktan eğitim gibi sosyal durumlar ortaya çıktı.
Pandemi sona erdiğinde yaşam tarzlarının nasıl olacağı merak konusu. Bu bağlamda araştırmacılar, kişilerin pandemi sonrasında nasıl bir hayat istediklerini konu alan bir anket çalışması gerçekleştirdi. Sonuçlara göre, sadece pandemi öncesi yaşama dönmek yeterli değil.
Webtekno'nun aktardığına göre, tüm katılımcıların yüzde 72’si kendi hayatlarında önemli değişiklikler istiyor. Yüzde 86’lık kısım ise bu değişikliği tüm dünyada görmek istiyor:
- Tüm dünyada önemli değişiklikler olması gerektiğini düşünenler/düşünmeyenler
Anket çalışmasının gerçekleştirildiği 28 ülkenin hepsinde, dünyanın sadece eski haline dönmesini değil, daha adil ve sürdürülebilir bir hale gelmesini isteyenlerin sayısı, istemeyenlerin sayısını geçiyor. Bu değişimi isteyenlerin daha yaygın olduğu ülkelere baktığımızda listenin başında yüzde 94 oranla Rusya ve Kolombiya’yı görüyoruz.
Pandemi öncesine dönmenin yeterli olduğunu savunanların en yoğun olduğu ülkeler ise; Güney Kore (yüzde 27), Almanya (yüzde 22), Hollanda (yüzde 21), ABD (yüzde 21) ve Japonya (yüzde 18) olarak karşımıza çıkıyor.
Her dört kişiden üçü kendi hayatında önemli değişiklikler görmek istiyor:
- Kendi hayatlarında önemli değişiklikler isteyenler/istemeyenler
Sonuçlara göre ankete katılan kişilerin yüzde 72’si, pandemi öncesindeki hayatlarını değil daha iyisini istiyor. Yüzde 29’luk bir kısım ise -yüzde 21’i kesin kararla olmak üzere- bunun aksi yönünde düşünüyor.
Pandemi öncesi bize yeter diyenlerin yoğun olduğu ülkeler; Hollanda (yüzde 49), Almanya (yüzde 49), Güney Kore (yüzde 44), Japonya (yüzde 43), İsveç (yüzde 43), ABD (yüzde 43), Büyük Britanya (yüzde 41) ve Kanada (yüzde 40) olarak karşımıza çıkıyor.
TÜRKİYE'DE KENDİ HAYATLARINDA DEĞİŞİKLİK İSTEYENLERİN ORANI YÜZDE 71
Türkiye’ye bakıldığında hem kendi hayatlarında hem de dünyada önemli değişiklikler görmek isteyen kişilerin çoğunlukta olduğunu görülüyor. Dünya için önemli değişiklikler isteyen kişiler yüzde 89 oranında iken kendi hayatlarında önemi değişiklikler isteyen kişiler ise yüzde 71.