İzmir'de yangınlar 2'nci gününde: 10 mahalle boşaltıldı, bir kişi gözaltına alındı

Menderes ve Seferihisar ilçelerinde dün başlayan yangınları söndürme çalışmaları ikinci günüde devam ederken, 10 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. İzmir'deki yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

İzmir'de yangınlar 2'nci gününde: 10 mahalle boşaltıldı, bir kişi gözaltına alındı

Artı Gerçek - İzmir’in Menderes ilçesinin Kuyucak Mahallesi ve Seferihisar ilçesinin Doğanbey Mahallesi'nde dün başlayan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale çalışmalarına yeniden başlandı. Menderes ile Seferihisar'da etkili olan yangınlar 4 uçak, 14 helikopter ve kara ekipleriyle söndürülmeye çalışılıyor.

Kuyucak Mahallesi'nde dün başlayan orman yangınına, şiddetli rüzgar nedeniyle helikopterler müdahale edememiş, bölgedeki birçok yerleşim yerinde tahliye işlemi başlatılmıştı.

Boşaltılan mahalle sayısı 10'a yükseldi.

İzmir'de yangınlar 2'nci gününde: 10 mahalle boşaltıldı, bir kişi gözaltına alındı - Resim : 1

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'deki yangınla ilgili açıklama yaptı.

Tunç'un açıklaması şu şekilde: "İzmir ilimizin Buca ilçesinde meydana gelen orman yangınıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheli 1 kişi benzinle yangını başlattığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. İkametini kundakladığı ve sonrasında da orman yangınını başlattığı iddia edilen şüpheli şahıs hakkında, ‘kasten orman yangınına sebebiyet verme’ suçu kapsamında adli işlem başlatılmıştır." (HABER MERKEZİ)

Orman Yangınları İzmir