Kızıl Goncalar'da 'Yetmez Ama Evet' göndermesi gündem oldu

İlk bölümüyle Fox Tv'de izleyiciyle buluşan Kızıl Goncalar dizisinde, "Yetmez Ama Evet" göndermesi yapıldı. Dizinin bir sahnesinde geçen "O vatan haini 'yetmez ama evet'çi içeride mi?" repliği sosyal medyada gündem oldu.

Artı Gerçek - Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın paylaştığı dizide, Türkiye'nin yakın dönem siyasi tarihindeki en tartışmalı seçimlerden biri haline gelen 2010 referandumunda 'Evet' oyu veren bir kesimin sloganı olan "Yetmez Ama Evet"e gönderme yapıldı. Dizinin bir sahnesinde geçen "O vatan haini 'yetmez ama evet'çi içeride mi?” sözü sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu.

Bir Başkadır, Kızılcık Şerbeti, Ömer dizilerinin seyirci tarafından gördüğü ilginin ardından Türkiye'de siyasal ve kültürel kutuplaşmaları odağına alan dizilerin sayısında artış oldu. Son olarak FOX TV'de yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi, Atatürkçü bir karakter olan Levent ile islami bir tarikata mensup Meryem karakterinin kesişen hayatlarını konu alıyor.

Dizinin ilk bölümü 18 Aralık'ta Fox Tv'de ekranlara geldi.

ÖZCAN DENİZ'İN ATATÜRK'ÜN ANISINI ANLATTIĞI SAHNE DE GÜNDEM OLDU

Özcan Deniz'in canlandırdığı Levent karakterinin Mustafa Kemal Atatürk'ün bir anısını anlatark yaptığı açıklama da sosyal medyada çok konuşulanlar arasında yer aldı. Sahnede "Bir daha şartlarınla ilgili kafana bir şey takılırsa şu arkamdaki adamı düşün" diyen Levent karakteri, Atatürk'ün fotoğrafını göstererek bir anısını anlatmaya başlıyor. Karakter, "Şam'a sürgüne gittiğinde Lütfi Müfit Özdeş yanında ve oradaki fakir fukarayı göstererek 'Bu halk için hürriyeti getireceğiz' diyor. 'Evet Paşam' diyor; 'Onları bu sefalete mahkum eden şartları biz değiştirmeyeceğiz de kim değiştirecek?' diyor. Ne dediğinin bir önemi yok, sonuç önemli" diyor.

Daha sonra Atatürk ve yanında gülen çocukların olduğu bir fotoğrafı gösteren karakter, "Görüyor musun? Şu yüzlerdeki gülümsemelere bir bak. Hiçbir şey için değilse bile bunun için değmez mi? Bizim de amacımız böyle etrafımızda gülen insanlar görmek değil mi?" ifadesini kullanıyor.