Kuran'ın altından İncil çıktı!
YAŞAM- Keşfi yapan Fransız akademisyen Dr. Leonard Cellard kısa bir süre önce Christie’s Müzayede Evi’nin kataloğunu incelerken 8. yüzyıldan kalma bir Kur’an elyazmasıyla karşılaştı ve Arapça harflerin altında silik olarak Kıpti alfabesinden harfler olduğunu fark etti. Bu el yazması İslam’ın kutsal kitabının yazımı için kullanılan ilk Hıristiyan belge olarak kayıtlara geçti.
Christie’s ile irtibat kuran Cellard daha detaylı bir araştırma sonucu söz konusu yazının Tanah’ın ve Eski Ahit’in bir bölümü olan Tesniye Kitabı olduğunu ortaya koydu. "Kur’an ve erken dönem İslam adına çok önemli bir buluş bu" diyen Cellard "Böylece iki dini topluluk arasında bir etkileşim olduğunu görmüş olduk" dedi.
İlk bakışta bu önemli detayı kaçırdıklarını itiraf eden Christie’s yetkilisi Romain Pingannaud, "Çok çarpıcı bir buluş, çünkü bugüne kadar Arapça olmayan bir metnin üzerine yazılmış ilk Arapça örnek bu" dedi. Sayfalara 80 bin - 120 bin pound arası bir fiyat biçen Christie’s elyazmasının Arap istilası sırasında Kıpti toplumunun hakim olduğu Mısır’da yapıldığının muhtemel olduğu görüşünde. Kuran yazı stilinin 8. yüzyıl ya da 9. yüzyıl başlarına ait olduğuna kesin gözüyle bakılsa da, altındaki Kıpti yazının hangi döneme ait olduğu tam olarak anlaşılamıyor ama uzmanlar yazının 7. yüzyıldan önce yazıldığı konusunda görüş birliğinde. (Kaynak: Cumhuriyet)