AB'den gözaltılara tepki: Medya özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün daha da kötüye gittiğinin bir başka örneği

AB'den gözaltılara tepki: Medya özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün daha da kötüye gittiğinin bir başka örneği
Mezopotamya Haber Ajansı ile JINNEWS'e çalışan 11 gazeteci gözaltına alınmasına AB'den tepki geldi. Açıklamada, "Türkiye'de temel özgürlüklerin, özellikle de medya özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün daha da kötüye gittiğinin bir başka örneği" denildi.

Artı Gerçek- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mezopotamya Haber Ajansı ile JINNEWS'e çalışan 11 gazeteci gözaltına Mezopotamya Haber Ajansı (MA) ile JINNEWS'e çalışan 11 gazeteci gözaltına alındı.

Avrupa Parlamentosu, gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Nacho Sanchez-Amor, euronews Türkçe'ye yaptığı açıklamada, gözaltılarla ilgili "Bu, Türkiye'de temel özgürlüklerin, özellikle de medya özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün daha da kötüye gittiğinin bir başka örneği" dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, "halkı kin ve düşmanlığa sevk edici içerikte haber yaptıkları" gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 14 gazeteciden 11'i farklı illerde yapılan operasyonlarda gözaltına alındığı açıklamasında bulunurken, MA, şu ana kadar 3'ü JINNEWS çalışanı olan 12 gazetecinin gözaltına alındığını duyurdu.

Euronews Türkçe'ye yazılı açıklama yapan Nacho Sanchez-Amor, "Bu gözaltı ve baskınların kısa süre önce yasalaşan 'dezenformasyon yasası' kapsamında gerçekleşip gerçekleşmediği hala belirsiz. Eğer öyleyse, bu durum Türk sivil toplumunun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin ve Avrupa Parlamentosu'ndaki pek çok kişinin dile getirdiği korkuları doğrulayacaktır.

Her halükarda bu, Türkiye'de temel özgürlüklerin, özellikle de medya özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün daha da kötüye gittiğinin bir başka örneği ve özellikle önümüzdeki kritik seçim süreci çerçevesinde düşünüldüğünde, ciddi bir durum" ifadelerini kullandı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar