Berlin'de kadınlar artık havuzlarda üstsüz yüzebilecek
Almanya'nın başkenti Berlin'de şehir yönetimi kentte bulunan kamuya açık havuzlarda kadınların üstsüz yüzmesine izin verileceğini duyurdu. Karar, üstsüz güneşlendiği için halka açık havuzdan çıkarılan bir kadının yasal işlem başlatmasının ardından geldi.

Artı Gerçek - Berlin'deki belediye havuzlarında kadınların da artık erkekler gibi üstsüz yüzmesine izin verilecek. Karar, üstsüz güneşlendiği için halka açık havuzdan çıkarılan bir kadının yasal işlem başlatmasının ardından geldi. Diğer bir kadın da aralık ayında kapalı havuzdayken mayosunu giymesi istendiği için şikayette bulunmuştu.
Yetkililer, kadınların ayrımcılığa maruz kaldığını kabul etti ve Berlin'deki havuzlara gelen tüm ziyaretçilerin artık üstsüz dolaşma hakkına sahip olduğunu dile getirdi. Kararın, Almanya'da Freikörperkultur (FKK) olarak bilinen özgür beden kültürünü savunanlar tarafından memnuniyetle karşılanması bekleniyor.
Almanya'ya gelen yabancı turistler, ülkenin pek çok yerinde göllerde eğlenen, parklarda uyuyan veya saunalarda terleyen çıplak Almanları görünce şaşkınlığa uğrasa da Almanya'da kamusal çıplaklığın hem uygun hem de sağlıklı olduğunu düşünen çok sayıda insan var.
Geçen yaz, Aşağı Saksonya'daki Göttingen ve Kuzey Ren Vestfalya'daki Siegen şehirlerinde kadınların üstsüz yüzmesine izin verilmişti. Berlin'de alınan kararın ne zaman uygulamaya gireceği ise henüz belli değil.
FKK'NİN KISA TARİHÇESİ
Ülkenin ilk FKK örgütü 1898 yılında kurulmuş ve sağlıklı olma fikri ile başlayan hareket özellikle Berlin, Kuzey ve Baltık denizleri civarında hızla yayılmıştı. Natürist hareket, bedeni cinselleştirmek yerine, sağlığa önem verip, insanları utançtan, sosyal eşitsizlikten ve sanayileşme çağının ilk dönemlerinde aşırı kalabalıklaştıran kentlerin sağlıksız ortamından uzaklaştırma ile ilgiliydi. O dönemde FKK kültürüne adanmış onlarca dergi ve film üretildi. İkinci Dünya Savaşı'nda FKK önce Naziler tarafından yasaklandı, ancak uygulama bir süre sonra geri döndü.
Her ne kadar hem Doğu hem de Batı Almanya'da var olan bir olgu olsa da, savaş sonrasında FKK kültürü Doğu'da yeni bir anlam kazanarak, bürokratik parti devletine karşı direnişin sembolü hâline geldi. FKK'nin Doğu Almanya'daki işçi hareketiyle bağlantısı da buraya dayanmaktaydı. Baltık Denizi kıyısındaki plajlarda FKK bir kural hâline gelmişti. (DIŞ HABERLER)