CIA'den Cemal Kaşıkçı açıklaması

CIA belgesine göre, Prens Muhammed elektronik mesajlarI Suud el-Kahtani’ye gönderdi.

CIA'den Cemal Kaşıkçı açıklaması

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü sıralarda gazeteciyi infaz eden ekibi denetleyen danışmanına gönderdiği belirtilen 11 mesajın içinde "öldürme emrini vermiş olabileceği" açıklamasında bulundu.

CIA belgesine göre, Prens Muhammed elektronik mesajlarI Suud el-Kahtani’ye gönderdi.

Kahtani’nin, Kaşıkçı’yı öldüren 15 kişilik ekibi denetlediği ve aynı zamanda da ekibin İstanbul'daki lideriyle doğrudan iletişim halinde olduğu öne sürülen belgede, Muhammed bin Selman ile Kahtani arasındaki mesajların içeriğinin bilinmediği belirtildi. Belgede, mesajların hangi biçimde gönderildiği bilgisi de paylaşılmadı.

İLGİLİ HABER: ABD'DEKİ SUUDİ ARABİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE KAŞIKÇI'NIN ADI VERİLECEK

CIA tarafından yapılan bu son derece gizli değerlendirmede, Kaşıkçı’yı öldürmek için gönderilen Suudi ekibin, Prens Muhammed'in Kraliyet Muhafızlarındaki en üst güvenlik birimlerince ve Kahtani'nin başında olduğu, Suudi Kraliyeti’nin basın işlerinin yürütüldüğü birim içinde toplandığı ifade edildi. Belgede, söz konusu ekibin, Muhammed bin Salman’ın izni olmadan operasyonu yürütmesinin çok muhtemel olmadığı yorumunda bulunuldu.

2015'ten bu yana Prens Muhammed bin Salman’ın, "Kahtani ve Basın İşleri ve Araştırma Merkezine (CSMARC), muhaliflerini yurt içinde ve yurt dışında, "bazen şiddete başvurarak hedef almalarını emrettiğinin" ileri sürüldüğü belgede, Kahtani’nin, "2015'te diğer hassas operasyonları sürdürürken, Veliaht Prens’in iznini açıkça talep ettiği" aktarıldı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

cinayet cia Suudi Arabistan Muhammed Bin Selman Cemal Kaşıkçı