İran ilk hipersonik balistik füzesini görücüye çıkardı
İran "ilk yerli hipersonik balistik füzesini" başkent Tahran'daki bir törenle tanıttı. "Fettah" adı verilen füzenin 1400 kilometre menzili olduğu ve 13-15 Mach hızla hedeflerini vurabildiği duyuruldu.

Artı Gerçek - İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre İran "ilk yerli hipersonik balistik füzesi"ni tanıttı. İran devlet medyası, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Devrim Muhafızları komutanlarının katıldığı bir törende tanıtılan "Fettah" (Zafer) adlı füzenin resimlerini yayınladı.
Hipersonik füzeler, ses hızından en az beş kat daha hızlı ve karmaşık bir yörüngede uçabilirler, bu da onları engellemeyi zorlaştırır. Geçen yıl İran, atmosfere girip çıkabilen hipersonik bir balistik füze yaptığını açıklamıştı.
'DEMİR KUBBE DAHİL GELİŞMİŞ ANTİ BALİSTİK FÜZE SİSTEMLERİ AŞABİLİYOR'
İran Devlet televizyonu, Dünya atmosferi içi ve dışında manevra yapabilen Fettah füzesinin "düşmanın gelişmiş füzesavar sistemlerini hedefleyebileceğini ve füze alanında büyük bir kuşak atılımı" olduğunu söyledi. "Demir Kubbe dahil olmak üzere ABD ve İsrail'in en gelişmiş anti-balistik füze sistemlerini aşabilir" denilen açıklamada Fettah'ın menzilinin 1400 kilometreye, azami hızının da 13-15 Mach seviyesine ulaştığı söylendi. ABD ve Avrupa'nın muhalefetine rağmen İran, savunma füzesi programını daha da geliştireceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)
İran, Riyad büyükelçiliğini yarın açıyor
İran'ın ardından Afganistan'da da kız öğrenciler hedefte: Yaklaşık 80 öğrenci hastaneye kaldırıldı