Olaf Scholz açıkladı: Almanya, Afgan göçmenlere karşı kuralları sıkılaştıracak
Artı Gerçek - Almanya hükümeti, Mannheim'da geçen cuma günü İslam karşıtı Pax Europa Yurttaş Hareketi'nin etkinliği sırasında bir Afganın düzenlediği bıçaklı saldırıda bir polisin öldürülmesinin ardından göçmen politikalarını sıkılaştırmaya hazırlanıyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "ülkede ağır suç işleyen Afganistan ile Suriye vatandaşlarının sınır dışı edilmeleri gerektiğini" söyledi. Scholz'un açıklamasının, aşırı sağcı ve göçmen karşıtı partilerin oy oranlarını artırmasının beklendiği Avrupa Parlamentosu seçimlerinin başladığı gün gelmesi dikkat çekti.
Almanya Başbakanı, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada ülkenin sınırdışı kurallarının sıkılaştırılacağını söyleyerek "Ağır suç işleyenler Suriye ve Afganistan'dan gelseler bile sınır dışı edilmeli. Ciddi suçluların ve terör tehditlerinin burada yeri yoktur" dedi. "Terör saldırılarının yüceltilmesinin" de sınırdışı gerekçesi sayılacağını belirten Scholz, "Terörizmi yücelten herkes bizim değerlerimize karşıdır ve sınırdışı edilmelidir" çıkışı yaptı. Scholz'un, "İçişleri Bakanlığı suça karışan göçmenlerin sınırdışı edilmesi için Afganistan'ın komşuları ile temas halinde" demesi de dikkat çekti.
FAESER DE AÇIKLAMIŞTI
Mannheim'daki saldırıda 29 yaşındaki bir polisin ölmesi sonrasında başlatılan Federal Başsavcılık soruşturması sürerken, Almanya'da siyasetçiler arasında da suç işleyen Afganların Afganistan'a sınır dışı edilmeleri yönünde bir tartışma başlamıştı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser de, "güvenlik tehdidi" oluşturduğu belirtilen Afgan göçmenleri sınır dışı etmeyi düşündüklerini söylemişti.
ALMANYA, TALİBAN NEDENİYLE AFGANİSTAN'A SINIRDIŞILARI DURDURMUŞTU
Almanya hükümeti, mevcut yasalar uyarınca sığınmacıları, hayatlarının tehlike altına girebileceği düşünülen yerlere geri göndermiyor. Berlin, Taliban'ın 2021'de Kabil yönetimini ele geçirmesi sonrasında Afganistan'a sınır dışı etmeleri durdurmuştu. Fakat özellikle de Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde, göçmen karşıtı popülist sağ partilerin destek oranlarının artmasıyla, AB üyesi birçok ülkede hükümetlerin göçmen politikaları hedef haline getirilmiş durumda. Hükümetler üzerinde, göçmenlere yönelik kuralları sıkılaştırma yönünde artan bir baskı var. (DIŞ HABERLER)