PJAK’tan Trump’ın 'silah' iddiasına yanıt: ABD’den destek almadık

Donald Trump’ın İran’daki Kürt güçlerin ABD silahlarını kendilerine sakladığı yönündeki iddiasına PJAK’tan yanıt geldi. Parti temsilcisi Rêwar Awdanan, ABD’den herhangi bir silah ya da askeri destek almadıklarını açıkladı

PJAK’tan Trump’ın 'silah' iddiasına yanıt: ABD’den destek almadık

Artı Gerçek - Donald Trump’ın İran’daki muhaliflere gönderilen silahların Kürt güçler tarafından saklandığı yönündeki iddiası tartışılmaya devam ederken, PJAK’tan açıklama geldi.

BBC Farsça’ya konuşan PJAK temsilcilerinden Rêwar Awdanan, Trump’ın söz konusu iddialarını reddederek, partilerinin ABD’den herhangi bir silah ya da askeri destek almadığını söyledi.

Awdanan, farklı devletlerle temaslarının bulunduğunu ancak bu temasların askeri destek anlamına gelmediğini ifade etti.

Partilerinin hedefinin “demokratik bir İran cumhuriyeti” olduğunu belirten Awdanan, İran’daki toplumsal hareketlere de işaret etti. Awdanan, “‘Kadın, Yaşam, Özgürlük’ devrimiyle İran toplumu demokratik bir döneme girmeye hazır olduğunu gösterdi. Kürtler de kendi mücadeleleriyle İran ve Kürdistan’ın yeni bir döneme geçişinin zeminini hazırladı” dedi.

Kürt siyasi hareketlerinin yalnızca Kürdistan’ın değil, İran’ın geleceğinde de rol almak istediğini vurgulayan Awdanan, “Kürdistan’daki siyasi partiler ve Kürt hareketleri, kendilerini Kürtlerin geleceği karşısında ne kadar sorumlu görüyorsa, İran’ın geleceğini şekillendirme sürecine de o ölçüde katılmak istiyor” ifadelerini kullandı.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Donald Trump, Fox News’e verdiği röportajda İran’daki protestoculara gönderilen silahların Kürt güçler tarafından saklandığını öne sürmüştü. Trump, daha sonra yaptığı açıklamada da benzer iddiaları yineleyerek, gönderilen silahların “kendilerine ulaştırılması gereken kişiler tarafından tutulduğunu” savundu. (DIŞ HABERLER)

Trump’ın açıklamaları İranlı Kürt siyasi yapılarının tepkisini çekti. İran Kürdistanı Siyasi Güçler İttifakı içinde yer alan PDKİ, Komele ve PAK da iddiaların asılsız olduğunu belirterek ABD’den silah almadıklarını açıkladı.

iran kürtler ABD Başkanı Donald Trump