Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın misket bombalı saldırısında Rus gazeteci öldü

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın misket bombalı saldırısında Rus gazeteci öldü
Rusya'nın Ukrayna savaşı sırasında sahada görev yapan RIA Novosti savaş muhabiri Rostislav Juravlev Ukrayna bombardımanı sonucu öldürüldü. Rusya Savunma BakRusya Savunma Bakanlığı "Gazetecilere yönelik saldırıda misket bombaları kullanıldı" dedi.

Artı Gerçek - Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporijya bölgesinde cephe hattına yakın bir yerde bombardıman sonucu Rusya'nın resmi haber ajansı RIA'daa çalışan bir savaş muhabirinin öldüğünü ve üç Rus gazetecinin de yaralandığını açıkladı.

Bakanlık gazetecilerin Ukrayna'nın topçu saldırısında yaralandığını söyledi. Gazetecilerin savaş alanından tahliye edildikleri ancak RIA Novosti savaş muhabiri Rostislav Juravlev'in Ukrayna güçlerinin açtığı ateş sonucu öldüğü belirtildi. RIA Novosti foto muhabiri Konstantin Mihalçevskiy saldırıdan yaralı olarak kurtulurken, İzvestiya gazetesi muhabiri Roman Polşakov'un da dört şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralandığı açıklandı. Bakanlık, diğer 3 gazetecinin sağlık durumunun stabil olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını, gerekli tıbbi yardımın sunulduğunu ekledi.

'MİSKET BOMBASI KULLANILDI'

Savunma bakanlığı Ukrayna'nın saldırıda misket bombası kullandığını da ileri sürdü. ancak buna dair bir kanıt sunmadı. Bakanlık Ukrayna ordusunun saat 12:00 sularında RIA Novosti ve İzvestiya muhabirlerinden oluşan gazeteci grubuna topçu ateşi açtığını belirtti ve saldırının Rus gazetecilerin Ukrayna ordusunun Zaporojya Bölgesi'ndeki yerleşim yerlerine misket bombalarıyla düzenlediği topçu saldırılarıyla ilgili haber hazırladığı sırada yapıldığını ve bu saldırıda da misket bombaları kullanıldığını iddia etti.

Ukrayna bu ay Amerika Birleşik Devletleri'nden misket bombaları almıştı. Kiev yönetim 100'den fazla ülkede yasak olan bu silahları, "sadece düşman askerlerinin konsantrasyonlarını dağıtmak için kullanacağını" taahhüt etmişti. Bu tür silahlar, geniş bir alana şarapnel yağdıran çok sayıda küçük bomba parçacığı içeriyor ve sivillere yönelik potansiyel tehlikeleri nedeniyle pek çok ülkede yasaklanmış durumda Birleşmiş Milletler, Rusya'yı da savaş sırasında defalarca misket bombası kullanmakla suçlamıştı. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar