1.5 milyon dolara Türkiye vatandaşlığı

1,5 milyon dolarlık gayrimenkul yatırım fonu ve girişim sermayesi yatırım fonu alıp 3 yıl tutanlara da vatandaşlık hakkı doğuyor.

1.5 milyon dolara Türkiye vatandaşlığı

EKONOMİ - Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin, Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılmasına ilişkin şartları düzenleyen 20'nci maddesine bir bent eklenerek sermaye piyasası araçlarına yatırım yapan yabancılara da vatandaşlık hakkı sağlanması hükme bağlandı. Türkiye'de vatandaşlık hakkı almak için yatırım seçeneklerine gayrimenkul yatırım fonu ve girişim sermayesi yatırım fonu da eklendi. Böylece, en az 1,5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı alarak üç yıl tutan yabancılar da Türk vatandaşlığına hak kazanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler" başlıklı 20. maddesinin ikinci fıkrasına şu bent eklendi: "En az 1,5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı aldığı ve 3 yıl süre ile elinde tuttuğu Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK) tespit edilen yabancılara Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığı verilebilecek."

2 MİLYON DOLARLIK YATIRIM, 1 MİLYON DOLARLIK TAŞINMAZ

En az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan veya en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan yabancı uyruklular da Türk vatandaşlığı alabiliyor. Diğer seçenekler ise 100 kişiyi istihdam etmek, 3 milyon dolarlık tahvili 3 yıl tutmak veya 3 milyon dolar mevduatı bulunmak...

vatandaşlık