5 milyar liralık kamu ihalesi İlim Yayma Vakfı kurucusuna verildi

5 milyar liralık kamu ihalesi İlim Yayma Vakfı kurucusuna verildi
Emlak Konut’un ‘Antakya 13. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi' ihalesi, Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’nın kurucularından Şenol Özbek’in şirketine verildi.

Artı Gerçek - Emlak Konut’un açtığı ‘Antakya 13. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi' ihalesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkan olduğu İlim Yayma Vakfı’nın kurucularından Şenol Özbek’in yönetim kurulu başkanı olduğu UNTD İnşaat A.Ş.’ye verildi.

UNTD İnşaat ile Emlak Konut arasında 5 milyar 326 milyon TL'lik sözleşme imzalandı.

BirGün'ün aktarımına göre; Emlak Konut tarafından 11 Eylül’de KAP’a yapılan bildirimde şunlar kaydedildi:

"T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Şirketimiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen Hatay Antakya 13. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici UNTD İnş. A.Ş. ile 10.09.2024 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 5.326.000.000 TL + KDV'dir."

Şirketin sahibi Şenol Özbek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’nın kurucularından biri. Özbek, İlim Yayma Vakfı’nın mütevelli heyetinde ‘veznedar’ olarak görev yapıyor.

KANAL İSTANBUL İHALESİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

UNTD İnşaat, Kanal İstanbul güzergâhındaki 3.6 milyon metrekarelik dev arazinin ihalesini almasıyla gündeme gelmişti.

THY ve Emlak Konut'un inşa edeceği konut projesinin ilk etabının ihalesi için UNTD İnşaat ile 3,4 milyar liralık sözleşme imzalanmıştı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar