Koronavirüs etkisi: ABD'de iki haftada 10 milyon kişi işsiz kaldı

Koronavirüs etkisi: ABD'de iki haftada 10 milyon kişi işsiz kaldı
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yeni bir rekor kırdı. İşsizlik maaşına başvuranların sayısı 6,6 milyonla geçen haftaki rekoru egale etti. Toplam başvuru 10 milyonu buldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının iş gücü piyasasına etkilerini yansıtan ABD'de işsizlik maaşına başvuran kişi sayısı geçtiğimiz hafta 6,6 milyon kişi oldu. Bu veri geçtiğimiz hafta da 3,3 milyon olmuştu. Böyle de iki haftada toplam rakam 10 milyon kişi oldu.

ABD'de işsizlik maaşına başvuran kişi sayısı geçtiğimiz haftanın ardından bu hafta da rekor kırdı. Geçtiğimiz hafta gelen 3,3 milyon kişi olarak gelen rakamın bu hafta 6,6 milyon oldu. Bu hafta için beklenti 3,7 milyon kişiydi.

Ülkede koronavirüs vakaları ve ölenlerin sayısının da artmasıyla şirketlerin ve fabrikaların kepenk indirmesi başvuruların rekor seviyeye çıkmasında etkili oldu. 

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, koronavirüs salgının iş gücü piyasasını etkilemesiyle, 21 Mart ile biten haftada 3 milyon 283 bin ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Başvurular en son 1982 yılında 695 binle rekor kırmıştı, 2009'daki resesyon döneminde de bu rakam 665 bin olmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar