ABD yaptırımları görüşürken, Sabancı ABD'li şirket satın aldı

ABD yaptırımları görüşürken, Sabancı ABD'li şirket satın aldı
ABD'nin Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımları gündemdeyken, Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, ABD'li Axiom Materials'ı bünyesine kattı.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi senatörlerle salı akşamı Beyaz Saray'da bir toplantı yaptı. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi aldığı için Türkiye'ye uygulanması olası CAATSA yaptırımlarıydı.

Toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılmadı ancak senatörlerin, CAATSA yaptırımlarının devreye girmesini istedikleri basına sızdı.

ABD ve Türkiye arasındaki yaptırımlarla ilgili gerilim sürerken, Kordsa'nın, gelecek nesil ulaşım araçlarına da kompozit malzemeler sağlayan ABD'li Axiom Materials'ı 181 milyon dolara satın alarak bünyesine kattığı haberi geldi.

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, Axiom Materials satın almasıyla ikinci bir Kordsa yaratma hedefinin ilk aşamasını tamamlamış oldu. Axiom Materials’ın ürettiği ileri kompozit malzemeler, uçak motorlarının yanı sıra farklı sektörlerde yeni nesil birçok uygulamada kullanılıyor.

Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen, son iki yılda ABD’de dört önemli şirketi bünyelerine kattıklarını ifade ederek, "Yıllık 150 milyon doları bulan bir iş kolu yarattık. Dünya devlerinin tedarikçisi konumundaki Kordsa, yeni yatırımlarımızla, havacılık endüstrisinde dünyada seramik matriks kompozitler alanında iddialı bir konuma geliyor. Sabancı Topluluğu olarak işlerimizi evrensel standartlarda yönetme anlayışımızın bir göstergesi olan bu önemli satın alma, ülkemizin uluslararası piyasalardaki gelişimini de destekleyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı ve Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper de, kompozit teknolojileri pazarında organik büyümelerine, inorganik büyümeyle de desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Alper, "Yüksek mühendislik isteyen yapısal malzemeler üreten Fabric Development ve Textile Products’la başlayan havacılık sektörü yolculuğumuzda, kabin içi parçalar üreten Advanced Honeycomb Technologies’i satın almamızla yetkinliklerimiz genişledi. Axiom Materials yatırımı ile uzay ve havacılık endüstrisinin üssü Kuzey Amerika’da bir büyüme platformu yaratacağız" dedi.

Kordsa CEO'su Ali Çalışkan, "Axiom Materials'ın satın alınması ile ikinci Kordsa yaratma hedefimizin de ilk aşamasını tamamlamış oluyoruz. Bugün artık, uçak motorlarında kullanılan yüksek ısıya dayanıklı oksit-oksit seramik kompozit malzemeleri pazarının lider oyuncusu olduk. Lastiklerini güçlendirdiğimiz uçakların kanatları, gövdeleri ve kabin içlerinden sonra artık motorları da Kordsa tarafından güçlendirilecek." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar