Beştepe'de kahvaltıya davet edilen ABD'li profesör: Erdoğan'a IMF'den kredi alınmasını önerdim

Beştepe'de kahvaltıya davet edilen ABD'li profesör: Erdoğan'a IMF'den kredi alınmasını önerdim
Enflasyon üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan iktisat tarihçisi Gillmann, Erdoğan'ın davetiyle katıldığı kahvaltıda IMF'den kredi alınmasını önerdiğini söyledi. Gilmann, Erdoğan'ın öneriye nasıl tepki verdiğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Artı Gerçek - ABD'deki Missouri–St. Louis Üniversitesi'nde görev yapan iktisat tarihi profesörü Max Gillmann, eylül ayı sonunda İstanbul'da düzenlenen "Pandemi Sonrası Dönemde Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler" zirvesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a IMF'den borç alınmasını önerdiğini açıkladı.

Missouri-St Louis Üniversitesi'nin sitesinde yer alan habere göre Prof. Gillmann, zirvenin ardından diğer konuşmacılarla birlikte Beştepe'ye kahvaltıya davet edildiklerini ve burada Erdoğan'a ekonomiyle ilgili önerilerde bulunduklarını söyledi.

gillman-turkey-economic-summit-818.jpg

'TÜRKİYE BATI İTTİFAKI İÇİN ÖENMLİ BİR ÜLKE'

Enflasyon üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Gillmann, kahvaltıda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun da bulunduğunu belirtirken, Türkiye'nin Batı ekonomileri ve Batı ittifakı için önemini vurguladığını söyledi. Gillmann, Türkiye'de yükselen enflasyonu kontrol altına alabilmek için IMF'den kredi alınması yönündeki görüşünü Erdoğan'a ilettiğini belirtti ancak Erdoğan'ın bu öneriye nasıl yaklaştığına dair bir açıklama yapmadı.

'YÜKSEK ENFLASYON HALKI ZORLUYOR'

Kahvaltıda diğer ekonomistlerle birlikte görüş beyan etme fırsatı bulmasını "heyecan verici" olarak niteleyen Prof. Gillmann, resmi rakamlara göre yüzde 80'i bulan enflasyonun Türkiye'de halkı zorlamakta olduğunu dile getirdi.

Gillman'ın araştırmaları para ekonomisi, makroekonomi, kamu maliyesi, varlık fiyatlaması ve kalkınma konuları üzerine yoğunlaşıyor. ABD'li profesörün mevcut araştırma alanları ise enflasyonun, para ve bankacılık politikalarının incelenmesi gibi konuları içeriyor. (DIŞ HABERLER)

Öne Çıkanlar