Açlık sınırı 9 bin 590 liraya yükseldi

Açlık sınırı 9 bin 590 liraya yükseldi
Türk-İş'in yaptığı hesaplamaya göre, mart ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 9 bin 590 liraya, yoksulluk sınırı ise 31 bin 240 liraya yükseldi. Açlık sınırı, yılın henüz üçüncü ayında asgari ücretin bin 100 lira üzerine çıkmış oldu.

Artı Gerçek - Türk-İş tarafından hazırlanan 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırmasının mart ayı sonuçları açıklandı.

Türk-İş verilerine göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1,76 oranında arttı. Gıda enflasyonundaki iki aylık değişim yüzde 17,96 olarak hesaplandı. Son on iki ay itibariyle değişim oranı yüzde 94,62 oldu. On iki aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 114,03 olarak tespit edildi.

Araştırma sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık 9 bin 591 liraya yükseldi.

Gıda harcaması ile giyim, konut yani kira, elektrik, su, yakıt ile ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı da 31 bin 241 liraya ulaştı.

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 12 bin 469 TL olarak hesaplandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar