Apple'ın günlük kazancı 1 milyar doların üzerinde

Apple'ın günlük kazancı 1 milyar doların üzerinde
Apple'ın bu yılın temmuz-eylül döneminde elde ettiği gelir, yıllık bazda yaklaşık yüzde 1 azaldı. Şirketin net karı ise arttı. Apple'ın günlük kazancı, 1 milyar doların üzerinde.

Artı Gerçek - ABD'li teknoloji devlerinden Apple'ın bu yılın temmuz-eylül dönemine ait bilançosunu açıkladı.

Temmuz-eylül dönemini bilançosunda dördüncü çeyrek olarak kabul eden şirketin geliri, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 1 azalışla 89,5 milyar dolara geriledi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 90,2 milyar dolar gelir elde etmişti. Kaybın, küresel ekonomik göstergelerden kaynaklı olduğu belirtildi.

NET KARDA YÜZDE 10.8 ARTIŞ

Bu dönemde yaşanan düşüşe rağmen Apple’ın net karı ise temmuz-eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,8 artarak 22,96 milyar dolara yükseldi. Şirketin net karı geçen yılın aynı döneminde 20,72 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Firmanın hisse başına karı ise bu dönemde 1,29 dolardan 1,46 dolara çıktı.

YİNE iPHONE EN ÇOK KAZANDIRAN ÜRÜN

Apple'a en çok para kazandıran ürün grubu yine iPhone'lar oldu. iPhone satışlarının tutarı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 artarak 43,8 milyar dolara yükseldi. iPhone'larla birlikte hizmet kategorisinden elde edilen gelir de tüm zamanların en iyi seviyesine yükseldi.

Aynı dönemde Mac satışları yüzde 33,8 azalışla 7,6 milyar dolara, iPad satışlarının tutarı da yüzde 10,2 azalışla 6,4 milyar dolara düştü.

Bu arada; iPad ve Mac satışlarında gerileme olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Şirketin açıkladığı son verilere göre, Apple'ın yıllık (30 Eylül 2022 - 30 Eylül 2023) kazancı 383,3 milyar dolar oldu. Bu da günlük 1 milyar doların üzerinde bir gelir demek. (EKONOMİ)

Öne Çıkanlar