Asgari ücrete ara zam için kritik randevu pazartesiye kaldı

Asgari ücrete ara zam için kritik randevu pazartesiye kaldı
Asgari ücrete ara zam için dün yapılan ilk toplantıdan sonuç çıkmadı. İkinci toplantı ise 19 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

Artı Gerçek - Asgari ücret için kritik randevu 19 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işçileri temsilen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve işverenler adına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, pazartesi günü saat 14.00'de biraraya gelecek.

Bayram öncesi yapılacak bu toplantıda, rakamın belirlenebileceği ifade ediliyor.

Dünkü toplantının ardından Türk-İş heyeti adına Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak "Görüşmelerin bayramdan önce bitmesini istiyoruz. İkinci toplantıyla ilgili herhangi bir tarih yok. Yarın olabilir, ertesi gün olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde bu toplantının bir an önce bitmesi. Asgari ücretin, günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz" açıklamasını yapmıştı.

ASGARİ ÜCRET 8 BİN 500 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık net 8 bin 506 lira olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lirasını sosyal güvenlik primi, 200 lirasını da işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Öne Çıkanlar