Atilla Yeşilada'dan manipülasyon yorumu: Borsa için tek çare emir almayan SPK

Atilla Yeşilada'dan manipülasyon yorumu: Borsa için tek çare emir almayan SPK
Ekonomist Atilla Yeşilada, 'Asli görevini yerine getiren ve hükümetten emir almayan SPK ve Borsa İstanbul tek çare' değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada gündeme, borsadaki son manipülasyon iddiaları sonrasında alınması planlanan önlemler otururken, ekonomist Atilla Yeşilada, "BDDK ve TCMB örneğinden tecrübemiz bu tür düzenlemelerin sonuç vermediği veya piyasada beklenmedik aksaklıklar yarattığı yönünde" ifadesini kullandı.

Sözcü gazetesine yer alan habere göre, Yeşilada, bu noktada tek gerekli olanın hükümetten emir almayan bir Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Borsa İstanbul olduğunu vurguladı.

Reuters'ın haberine göre Borsa İstanbul'da kaldıraçlı pozisyonlardaki teminat açığı kaynaklı keskin düşüşün ortaya çıkardığı sorunların çözümü için şirket hisselerinde manipülasyonu zorlaştırmayı da içermesi beklenen düzenlemelere gidilmesi bekleniyor.

İki aya yakın devam eden yüzde 150 yükseliş ve takip eden 10 günlük düşüş döneminde açılan pozisyonlar nedeniyle hem büyük hem de küçük pek çok yatırımcının zarar ettiği tahmin edilirken, bu durumun hükümet nezdinde de rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

Ekonomist Atilla Yeşilada, bu yolda atılacak adımların yarardan çok zarar verebileceği uyarısı yaparak, "Asli görevini yerine getiren ve hükümetten emir almayan SPK ve Borsa İstanbul tek çare" dedi.

Öne Çıkanlar