Bakan Bilgin açıkladı: EYT hazırlığında sona gelindi

Bakan Bilgin açıkladı: EYT hazırlığında sona gelindi
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere" dedi.

Artı Gerçek - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların merakla beklediği EYT ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret eden Bilgin, "Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere" dedi. Bilgin şöyle devam etti:

'NUREDDİN BEY İLE ÇÖZDÜK'

"Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Herhangi bir kaybı olmasın, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurtdışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var.

Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi. Bakan Nebati de bu konuda hazırlıkların yapıldığını aktardılar. Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük.

Bizim aralık içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları bitirdikten sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bakan Bilgin, salı günü yapılacak asgari ücret toplantısıyla ilgili de, "İşverenlerimizin ve işletmelerimizin ödeyebileceği bir ücret seviyesi olması. İşletme olmazsa, işveren olmazsa işçi olmaz. İşçimize rahat nefes aldıracak, tahribatı onaracak bir asgari ücret seviyesinin de bu uzlaşmada belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar