Bakan Bilgin açıkladı: Emekli maaşı ve bayram ikramiyesine zam hazırlığı

Bakan Bilgin açıkladı: Emekli maaşı ve bayram ikramiyesine zam hazırlığı
Bakan Vedat Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyeleriyle ilgili açıklama yaptı. Bilgin, ücretleri yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını bildirdi.

Artı Gerçek - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ”En düşük emekli maaşını ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif çalışmalarımız var” dedi.

Bakan Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği ziyaretinde konuştu. Bilgin ziyaret sonrası yaptığı açıklamada en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını belirtti.

‘ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ’

En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildiren Bilgin, “Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak” dedi.

Yaptıkları çalışmayı en geç önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını ve emeklilerin hayatında 'ciddi bir rahatlama' sağlayacaklarını vurgulayan Bilgin'in açıklaması şöyle:

İLAVE TEDBİRLERE İHTİYAÇ VAR: Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumluluğu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek o kadar koruyalım. Bu bakımdan bildiğiniz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik. Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek. Fakat olağan dışı gelişmeler ortaya çıkınca bunun çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatını ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var. Biz çalışanlarımızı koruyoruz.

ALTERNATİF MODELLER VAR: 5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının bugünkü şartlar içerisinde yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var.

BAYRAM İKRAMİYESİ: Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var bütün bunları birlikte değerlendiren alternatif bir çalışmamız var.

EMEKLİLERE NEFES ALDIRACAK DÜZENLEMEYİ AYRINTILI ŞEKİLDE ÇALIŞTIM: Emeklilere rahat nefes aldıracak, hiç olmazsa bu yıkıcı enflasyon şartlarını ortadan kaldıracak düzenlemeyi ayrıntılı şekilde zaten ben çalıştım. Depremin etkisi ve çalışmalarından dolayı bir müddet bu ertelenmiş oldu. Bu hafta içerisinde en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Nihayet tüm bu karar süreçlerinin siyasal sorumlusu sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

BÜTÜN EMEKLİLERİN HAYATINDA CİDDİ BİR RAHATLAMA SAĞLAYACAK: Emeklilerin beklediği, onların daha rahat nefes alacak, bugünkü tahribatın ekonomideki enflasyonist tahribatın karşısında onları koruyacak önerilerimizin de Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Tahmin ediyorum bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.

EMEKLİLER NE TALEP EDİYOR?

Türkiye Emekliler Derneği, Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin bayram ikramiyesinin en düşük emekli maaşı olan 5 bin 500 liraya çekilmesini talep ediyor. Emeklilerin talepleri arasında ayrıca intibak sorunu, ücretlerin yükseltilmesi gibi talepler yer alıyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar