Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete zam açıklaması: 'Enflasyona ezdirmeyeceğiz'

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete zam açıklaması: 'Enflasyona ezdirmeyeceğiz'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam için birçok kriteri göz önüne aldıklarını söyleyerek, "Asgari ücreti enflasyona karşı koruyacağız" dedi.

Artı Gerçek - Asgari ücret, emekli ve memur maaşı zamları ocak ayında belli olacak. Asgari ücret zammı konusunda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve satın alma gücü gibi birçok değişkeni dikkate aldığını belirtti.

Yenişafak Gazetesi'ne konuşan Işıkhan, "Geçen yıl aralık ayında izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum" dedi.

İşçi ve işverenlerin talepleri arasında hakem rolü oynadıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, "Aralık ayında Türk-İş’in geçen yıl işçileri getirdiği gibi, bu yıl da benzer bir gelişme olursa işçileri ağırlamaktan memnuniyet duyarız. İşçiler bizim önemli paydaşlarımızdır" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar