Bakan Nebati'nin 'bilimsel' konuşmasına TİP'den cevap: Aferin Nebati, otur, sıfır...

Bakan Nebati'nin 'bilimsel' konuşmasına TİP'den cevap: Aferin Nebati, otur, sıfır...
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir zirvede iktidarın ekonomik politikalarını ilişkin konuştu. Bakan'ın bilimsel konuşmasıyla Türkiye İşçi Partisi mizahi içerik hazırladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde Nureddin Nebati açılış konuşması yaptı. Konuşmasında iktidarın ekonomi politikasına dair açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, Biz Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk. Artık heterodoks politikalar" sözlerini kullandı. Türkiye İşçi Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) sosyal medya üzerindne yaptığı paylaşımla Bakan Nebatinin sözlerini mizahi bir içerikle paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’ne katılan Prof. Dr. Charles Yuji Harioka, Prof. Dr. David B. Audretsch, Prof. Dr. Cheng Hsiao, Prof. Dr. Jonathan A. Batten, Prof. Dr. Douglas Cumming ve 12 ülkeden pek çok akademisyen, son dönemdeki iktisadi gelişmeler ile ilgili görüşlerini paylaşacak. Zirve kapsamında dört panel yapılacak.

Zirve'nin açılış konuşmasını yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’yi derin bir ekonomik krize sürüklediği ‘ekonomi modelini’ şu ifadelerle anlattı:

"Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika İngiltere İtalya ve Almanya başta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Kitaplar yazılıyor."

TİP sosyal medya üzerindne yaptığı paylaşımla Bakan Nebatinin sözlerini mizahi bir içerikle paylaştı. TİP, hazırladığı videoyu, "Aferin Nebati, otur, sıfır…" notuyla paylaştı.

Bakan Nebati'in sözleri sosyal medya'da gündem oldu. Gazeteci Mustafa Hoş, yaptığı paylaşımda Bakan'ın sözlerini tercüme etti. Hoş'un paylaşımı şöyle:

Öne Çıkanlar